Magazinsibenik.in

Proklijali luk i češnjak: Jesu li štetni za zdravlje ili sigurni za jelo?

PIŠE Šibenik IN
21.02.2021, 12:31h

Češnjak se smatra prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a osim toga i ima i čitav niz blagotvornih djelovanja na organizam. No što s njime učiniti ako proklija? Trebamo li ga baciti ili upotrijebiti? Dok proklijali krumpir ukazuje na veću količinu solanina, štetnog alkaloidnog spoja koji služi kao prirodni pesticid, a koji je prisutan u povećanoj koncentraciji u zelenom, oštećenom ili proklijalom krumpiru, češnjak se ipak razlikuje.

Komentari na članak:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala ŠIBENIK.IN. Portal ŠIBENIK.IN zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal ŠIBENIK.IN nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close