Life Style

Prodali su sve što su imali i otišli s djecom na putovanje oko svijeta: “Bila je to prilika koja se događa jednom u životu”

Katie Skelton (38) i suprug Paul (42) dolaze iz Velike Britanije u kojoj su zasnovali obitelj i pokrenuli poslove. Nedavno su odlučili prodati sve nekretnine i sve stvari koje posjeduju te zajedno s djecom – Amber (5) i Williamom (3) otići na put oko svijeta.

Još prije dvije godine ovaj par došao je na ideju da krenu putovati s djecom, htjeli su im pružiti tu priliku koju oni nisu imali. “Bilo nam je dosta toga da radimo stvari koje se od nas očekuju – rad po 12 sati dnevno i briga oko djece. Htjeli smo nešto drukčije.”

Katie je uzela pauzu od posla dok je Paul morao dati otkaz. Prodali su kuću, dva automobila, namještaj i većinu dječjih igrački i odjeće. Ostali su im madraci, posteljina, zimska odjeća i fotoalbumi koje su odnijeli kod roditelja. “Ipak, ovo je bila prilika koja se događa jednom u životu. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prodali sve stvari. Amber je plakala za nekim igračkama, pa smo se osjećali malo krivima, ali sada je sve u redu”, kaže Katie.
 | Autor : Katie Skelton

Foto: Katie Skelton


U ekspediciji dugoj 28 mjeseci Saša Fegić napravio je krug oko svijeta i postao prvi Hrvat koji je to učinio baš tim putem! 

Cijeli situaciju olakšala je i činjenica da djeca još uvijek nisu pohađala školu – kćer je imala 3 godine, a sin jednu.

Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene – neki su mislili da sav trud oko karijere ‘bacaju u vjetar’, a drugi su bili uzbuđeni zbog njih. “Od prodaje kuće ostavili smo 25 000 funti na stranu (otprilike 208 500 kuna) kako bi imali za povratak i kako bismo mogli pokriti troškove života idućih pola godine u slučaju da plan ne uspije. Ostatak smo potrošili na putovanju.”
 | Autor : Katie Skelton

Foto: Katie Skelton


Proputovali su Istočnu obalu Amerike, Kanadu, Kostariku, Floridu, Havaje, Australiju, Novi Zeland, Mauricijus i Pariz. U svim zemljama odsjedali su u apartmanima. Posjetili su Disneyland, plivali s morskim psima i kornjačama, vidjeli razne planine, plaže i oceane… 

Nažalost, dogodile su se i neke manje lijepe situacije. Jednom je Williama ugrizao škorpion, nekada su djeca znala biti nervozna, Paul i Katie bi se posvađali, a zbog koronavirusa morali su se vratiti tri mjeseca ranije kući.

Bez obzira na sve situacije, kažu kako ih je putovanje oko svijeta zbližilo i povezalo kao obitelj, prenosi The Sun.
 | Autor : Katie Skelton

Foto: Katie Skelton


Mladi bračni par iz Španjolske na medeni mjesec stigao u Međugorje:

Samo na Večernji TV-u
Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune


Huawei


PETAL SEARCH
Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel


Od polja do stola


Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja

još uvijek ne zna zašto
Preletjela 2500 km kako bi vidjela muškarca kojeg je upoznala preko interneta, a on je ostavio ‘na cjedilu’Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close