Slobodna DalmacijaSplit

Pročelnik gradske službe za izgradnju o spornoj biciklističkoj stazi: Projekt prometnice nastao je prije zida koji smeta stupu rasvjete. Riješit ćemo

Nakon što je za iscrtavanje biciklističke staze preko električnih vodova predviđenih za ugradnju rasvjetnih stupova okrivio izvođače radova, upozoren na vlastiti projekt koji upravo to i predviđa, Jurica Vojnović, pročelnik gradske službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima ponudio je novo objašnjenje.

Podsjetimo, potaknuti fotografijom buduće biciklističke staze na nogostupu uz POS-ove nebodere na Kili, nasred koje, prema riječima čitatelja koji nam je na problem skrenuo pažnju – “logično, niču rasvjetni stupovi˝, prvom čovjeku izgradnje pri Banovini obratili smo se za komentar.

Prebacivši odgovornost na same građevinare, umirio nas je najavom brzog rješavanja problema, da bi nešto kasnije, suočen s projektom iz 2012- godine čiji je potpisnik, naveo je kako je do greške, ipak, došlo pogrešnim odmjeravanjem.

– Projekt prometnice nastao je prije projekta stambenih objekata i njihovih “okućnica”, pa tako i ovog zida koji sad smeta stupu rasvjete, a koji je morao ući u nogostup. Cesta je, dakle bila projektirana “na ledini”. A izvodi se, kako svjedočimo, obrnutim redoslijedom. To je dovelo do više problema pri realizaciji prometnice u toj kontaktnoj zoni i sve smo ih uspješno riješili – kazao je pročelnik Vojnović, ističući kako će jednako riješiti i ovaj.

– Bližimo se samom kraju. Za sve građane dobra je vijest da iscrtavanje horizontalne signalizacija znači da će cesta biti vrlo brzo dovršena – kazao je naš sugovornik, zahvalivši nam što smo ukazali problem.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close