AktualnoSlobodna Dalmacija

Princ William prebolio koronavirus u travnju, izvor blizak kraljevskoj obitelji potvrdio: Pogodilo ga je snažno i imao je poteškoća s disanjem

Vojvoda od Cambridgea prebolio je Covid-19 početkom ove godine, potvrdili su izvori iz palače za BBC.

Vjeruje se da je princ William (38) dobio pozitivne rezultate testa na koronavirus u travnju, u vrijeme kad je bolovao i njegov otac, princ od Walesa. Kako piše The Sun, William je držao je svoju dijagnozu privatnom kako bi izbjegao uznemiravanje nacije.

Palača Kensington, ured i dom princa Williama, odbila je službeno komentirati napise. Princ William, drugi u redu na prijestolju, nikome nije rekao o svom pozitivnom rezultatu testa jer su se “događale važne stvari i nije htio nikoga zabrinjavati”, navodi Sun.

Liječili su ga liječnici iz palače i slijedio je vladine smjernice izolirajući se u obiteljskoj kući Anmer Hall u Norfolku, dodaju izvori. Jedan od njih kaže i kako ga je virus “pogodio prilično snažno i imao je poteškoća s disanjem”, kao i da je u to vrijeme prilično isprepadao ostatak obitelji.

Kraljevski dopisnik BBC-a Jonny Dymond rekao je da stanje princa Williama u to vrijeme nije bilo javno otkriveno jer je obitelj vrlo vjerojatno željela izbjeći daljnju uzbunu, s obzirom na nacionalno raspoloženje. Kako dodaje, pokušavaju održati i određenu razinu privatnosti u kraljevskoj obitelji.

William je u to vrijeme navodno nastavio s uobičajenim aktivnostima, preko video poziva održao i sastanak s djecom zaposlenika u osnovnoj školi u Burnleyju u Lancashireu.

Princ Charles (71) u ožujku je proveo tjedan dana u samoizolaciji u Škotskoj, s blagim simptomima Covid-19. Kasnije je rekao da je bolest prebolio “prilično lagano”, osim što mu je trebalo neko vrijeme da mu se u potpunosti vrati osjet njuha i okusa. Njegova supruga, Camilla (73) nije se zarazila, ali je provela 14 dana u samoizolaciji.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close