KulturaSlobodna Dalmacija

Prije su se brojili posjetitelji, a ove godine brojit će se klikovi, Noć muzeja održat će se u petak, 29. siječnja i bit će uglavnom virtualna

 Unatoč pandemiji koronavirusa, ovogodišnja, šesnaesta Noć muzeja održat će se u petak, 29. siječnja u muzejima i galerijama po cijeloj Hrvatskoj.

Tamo gdje je to moguće u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, program će biti na otvorenome, a u ostalima bit će u digitalnom okruženju. Organizator Hrvatsko muzejsko društvo ističe da će glavnina događanja biti virtualna. Tema Noći muzeja aktualna je i prikladna “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”.

Predstavit će se i rezultati ankete provedene u muzejskoj zajednici o tome kako su muzeji odgovorili na ‘lockdown’ i otvaranje prema digitalnim kanalima komunikacije. Sve će se staviti u kontekst kriznih vremena općenito, koja su za muzeje dodatno otežana i potresima koji su nanijeli golemu štetu.

Zbog specifične situacije neće biti programske knjižice, plakata ni banera jer će svi prijavljeni programi biti vidljivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021. Prijave za sudjelovanje počele su danas i trajat će do 21. siječnja.

– Proteklih 15 godina Noć muzeja obilježila je upravo masovnost posjeta, koja je prelazila i brojku od 300 tisuća posjetitelja tijekom jedne noći, a od prvog izdanja 2005. godine do danas Noć muzeja zabilježila je skoro 3.5 milijuna posjetitelja”, podsjeća organizator na neka druga, masovnija vremena. Tada su se brojili posjetitelji, a ove će se godine brojiti klikovi.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close