KulturaVečernji list

Preminuo Ken Spears, koautor legendarnog crtića Scooby-Doo

Spears je kreirao animirane likove iz crtanog filma o avanturama četiriju prijatelja i psa, a preminuo je u Los Angelesu, samo tri mjeseca nakon Rubyja.  Film recenzije
Pokušava li Polanski novim filmom dokazati da je nepravedno optužen?Originalni crtić pod nazivom ‘Scooby-Doo, Where Are You?’ (Gdje si ti, Scooby-Doo?) održao se samo dvije sezone, od 1969. do 1970. godine, ali je stvorio obrazac koji je nakon toga iznjedrio 50 godina priča.

Predsjednik tvrtke Warner Bros Animation, Sam Register u priopćenju je napisao: “Tvrtka Warner Bros tuguje zbog odlaska Kena Spearsa i njegovim voljenima šalje najtoplije misli. Ken je bio pravi inovator u ovoj industriji, a njegov humor i dalje oduševljava publiku. Nema zemlje u svijetu u kojoj se Scooby-Doo nije prikazivao. Mi u Warner Bros Animationu i dalje se nadahnjujemo njegovim radom i počašćeni smo što možemo nastaviti s naslijeđem njemu dragih likova.”

Spears je rođen 12. ožujka 1938. u Los Angelesu, a Rubyja je upoznao dok je radio za producentsku kuću Hanna Barbera. Zajedno su stvorili animirani film “Scooby-Doo, Where Are You?”, koji je prvi put prikazan na CBS-u u rujnu 1969.povijesna nominacija
Goran Bogdan postao prvi hrvatski glumac nominiran za europskog OscaraCrtić prati avanture plahe i dobrohotne njemačke doge Scoobyja, koji putuje Sjedinjenim Državama, rješavajući sablasne misterije s grupom hrabrih tinejdžera – Daphne, Fredom, Velmom i Shaggyjem. 

Televizija ABC je 1977. osnovala Ruby-Spears Productions, kao podružnicu Filmwaysa, studija koji je stvorio i crtane filmove ‘Mister T’ i ‘Alvin i vjeverice’. 

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close