Slobodna DalmacijaSport

Preminuo je bivši igrač Hajduka Ilija Pokrajac: bio je član zlatne juniorske generacije, osvajao je trofeje početkom 70-tih godina

Danas je u Splitu nakon duge i teške bolesti u 69. godini života preminuo bivši nogometaš Hajduka Ilija Pokrajac. Rođen je u Trogiru, 10. kolovoza 1952. godine. Pod Staru murvu u pionire Hajduka došao je  u ljeto 1967. godine. Vrlo brzo čak i ranije nego su godine dopuštale Ilija je prešao u juniorsku momčad Hajduka. U dresu juniora Hajduka osvojio je prvenstvo Jugoslavije 1970. i 1971., kao i nacionalni kup Jugoslavije  1970., 1971. i 1972. Pripadao je može se reći “zlatnoj juniorskoj generaciji Hajduka”, koju su pored Pokrajca sačinjavali i : Luka Peruzović, Ivica Šurjak, Dražen Mužinić, Mario Boljat, Željko Mijač, Ivica Matković, Mićun Jovanić, Slaviša Žungul, Šime Luketin, Vedran Rožić i drugi. Trener ove generacije bio je Tomislav Ivić, a potom Vojmir Kačić.

Po isteku juniorskog staža Pokrajac je kratko igrao u momčadi Šibenika i Troglavu iz Livna, ali je zbog bolesti vrlo rano prekinuo igračku karijeru.

Ze seniorsku momčad Hajduka odigrao je 4 prijateljske utakmice.

Nastupao je Ilija Pokrajac i bio kapetan juniorske reprezentacije Jugoslavije, za koju ima 17 nastupa. Kao nogometaš Hajduka nastupio je na Europskim prvenstvima do 19 godina 1971. u Čehoslovačkoj i 1972. u Španjolskoj.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close