DalmacijaSlobodna Dalmacija

Pred nama je najhladnija noć ove zime, dobro se utoplite, minusa će biti i uz obalu

Zima je ovih dana pokazala zube, a ni Dalmacija nije ostala pošteđena. Unatoč sunčanoj suboti, temperature tijekom dana nisu prelazile 7 Celzijevih stupnjeva.

Kako doznajemo iz DHMZ-a, noćas se očekuje dodatno zahlađenje. Minimalna temeratura u noći na nedjelju u Dalmaciji će se kretati od -2 do 1 na obali te od -5 do 1 Celzijev stupanj u zaobalju. Slabjet će bura i okretati na jugozapadni vjetari i jugo. Postupno će se povećavati i naoblaka, pa će na Jadranu biti kiše, ponajprije na otocima, a duž obale i snijega.
U nedjelju se tijekom dana uz obalu očekuju najniže temperature od 4 do 6 Celzijevih stupnjeva, a u zaobalju do 4 stupnja. Vjetar južni do jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana istočnjak i bura koja će do večeri jačati. U noći s nedjelje na ponedjeljak neće biti većih promjena, većina Dalmacije će i dalje biti u minusu s najvišom temperaturom do 1 stupanj s tim da se u zaobalju očekuje i do -5 stupnjeva.

U ponedjeljak će doći do blagog zatopljenja. Dnevna temperatura uz obalu će biti 5-8 stupnjeva, a u zaleđu do 5 Celzijevih stupnjeva. Početkom tjedna se u Dalmaciji očekuje bura i sjeverozapadnjak koji će tijekom ponedjeljak slabjeti i u utorak ponovno jačati. Prolaskom hladnog vala na istok, u utorak se očekuje osjetnije zatopljenje. Dnevne temperature će biti i za 2,3 stupnja toplije, a trend se nastavlja i u srijedu.

Prema DHMZ u nedjelju se Splitu očekuje prosječna temperatura od 2 Celzijeva stupnja. Za jedan stupanj hladnije će biti u Dubrovniku, a nešto toplije na otocima, pa se na Hvaru i Braču očekuje prosječna temperatura od 4 Celzijeva stupnja. U zaleđu Dalmacije prosječne dnevne temeprature kretat će se od 0 do 2 Celzijeva stupnja.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close