Slobodna DalmacijaSplit

Policija sutra kontrolira vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu, nekorištenje pojasa i kacige, pričanje na mobitel…Evo kada će biti na prometnicama

Sutra od 12 do 17 sat na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu “Faktori rizika” u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu.

Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i zaštitne kacige na motociklima, te nepropisne uporaba mobitela tijekom upravljanja vozilom.

– Naime, grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom promet, za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu – poručuju iz splitske policije.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close