Slobodna DalmacijaSplit

Policija: Obišli smo park u Splitu 3 u kojem su navodno stavljeni otrovni mamci za pse. Ništa nismo našli. Kontaktirali smo i veterinare, isto ništa

Nakon javno objavljene informacije o mogućem postavljanju mamca-otrova u parku za pse na području Splita 3, Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je kako su započeli s provjerom informacija i obilaskom terena.

U cilju provjere iznesenih navoda i utvrđivanja činjenica, policijski službenici Druge policijske postaje Split jučer su nekoliko puta tijekom dana obišli i nadzirali navedeno područje. Zajedno s komunalnim redarom policijski službenici su izvršili obilazak parka i prostora oko parka. Tijekom zajedničkog postupanja i pregleda parka nisu pronađeni navodni mamci – stoji u priopćenju.

U cilju daljnjeg utvrđivanja činjenica kontaktirali su i šest veterinarskih ordinacija na području grada Splita, te je utvrđeno kako u posljednjih mjesec dana niti jedan vlasnik kućnih ljubimaca nije zatražio liječenje ljubimca vezano trovanje na području grada Splita.

– Temeljem do sada utvrđenih činjenica nismo utvrdili istinitost informacija da su na Splitu 3 u parku za pse postavljeni otrovani mamci. Napominjemo kako do danas nismo zaprimili ni prijavu o trovanju kućnih ljubimaca na tom području.

Koristimo priliku ukazati građanima na potrebu da ukoliko uoče događaje ili negativne pojave u svojoj okolini, neka se prvo obrate policiji i podnesu prijavu, a mi ćemo poduzeti sve mjere iz sve nadležnosti i utvrditi okolnosti događaja i činjenice – ističu u PU SD.

Podsjetimo, na ovaj slučaj je nekidan, po dojavi građana, javno upozorila stranka Pametno za Split i Dalmaciju.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close