Life Style

Pojačanje s Kvarnera: Opatijski restoran Navis i konoba Zijavica odsad su dio ugledne JRE obitelji

Dodatno, Udruga u 2021. ulazi s 4 Membre d`honneur restorana. Membre d`honneur restorani su primjeri gastronomske izvrsnosti i kao takvi uzor su mladim generacijama.

Potvrda predanosti i rada

Elegantni restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke. U povodu svoga ulaska u JRE Hrvatske, Davor Kapetanović na kojega glasi članstvo u Udruzi je izjavio: “Odrastao sam u u restoranu koji je moj otac otvorio prije 17 godina i s tim poslom živim od rane dječačke dobi. Fasciniraju me procesi u ugostiteljsvu, prošao sam faze od pranja suđa i poliranja bešteka do rada u kuhinji i posluživanja. Nedavno sam magistrirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji jer ovo je ne samo moj izbor nego i ljubav. Ulazak u JRE za cijelu je moju obitelj potvrda predanosti i rada. Radujemo se suradnji s vodećim hrvatskim i europskim restoranima, nadamo se da ćemo steći nova znanja i vještine, no isto tako, želimo dati i naš doprinos JRE obitelji”.
 | Autor : JRE

Foto: JRE


Put prema većoj kvaliteti

Stiven Vunić, chef Zijavice, konobe tik uz more u Mošćeničkoj Dragi, dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Odrastao je uz mreže, ribu, rakove, školjke, poznaje akvatorij i namirnicu, a otvaranje restorana u kojem kuha i koji vodi zajedno sa suprugom Teom, logičan je slijed obiteljske linije. U povodu ulaska u JRE, Stiven & Tea su izjavili: “Biti dio JRE obitelji u nama budi osjećaj pripadanja istomišljenicima, ljudima koji su prepoznali dugogodišnji rad nas i našega tima, ali i našu profesionalnost, poštovanje i odgovornost prema namirnici te želju za napredovanjem. Biti dijelom JRE obitelji stoga za nas znači put prema većoj kvaliteti na svim poljima u ovom često teško, ali s ljubavlju odabranom zanatu. Znati da imate podršku kolega koji su vam uzori i imaju ogromno iskustvo, biti uz bok vrijednim i hrabrim ljudima na putu do zajedničkih ciljeva, čini da s poštovanjem i ponosom pristupamo Udruzi i našim prijateljima”.
 | Autor : JRE

Foto: JRE


Talent & Passion

Dva nova člana svojim će dolaskom u Udrugu dodatno ojačati smjer koji je definiran manifestom i motom “Talent i strast”, a temelji se na pet ključnih postulata koje su prepoznali brojni zaljubljenici vrhunske hrane diljem svijeta i kojima je oznaka JRE garancija vrhunske kvalitete. To su: pažnja prema namirnici, njezinom podrijetlu i sezonalnom karakteru; briga spram kulturnog naslijeđa hrvatskih regija i lokalnih gastonomskih tradicija s ciljem očuvanja identiteta hrvatske kuhinje; otvorenost spram drugih gastronomskih kultura i novih tehnika, te voljnost da se nova znanja usvajaju i primijenjuju na vlastitu kuhinju; međusobna razmjena iskustava te suradnja članova s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva i na kraju, ono po čemu su osobito prepoznatljivi – iskrena gostoljubivost i stvaranje iznimnog doživljaja za svakog gosta.
 | Autor : Sandra Šimunović/Pixsell

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


Membre d’honneur – uzor gastronomije i primjer mlađim generacijama chefova

Osim novih članova, Udruga u 2021. godinu ulazi s ukupno 4 Membre d`honneur restorana. Tako se restoranu Monte (Rovinj) koji je do sada jedini nosio ovu titulu, pridružuju u statusu počasnog članstva i restorani Plavi podrum (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska draga) te Boškinac (Novalja, Pag). Počasni članovi, kako kod nas tako i u europskoj obitelji JRE chefova, uzor su gastronomije te svojim znanjem i iskustvom služe kao primjer mlađim generacijama.
 | Autor : FabioŠimićev

Foto: FabioŠimićev


Moćna lista članova i partnera

Članovi JRE Hrvatska su: San Rocco – Brtonigla, Monte* – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana* – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac* – Pag, Pelegrini*– Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Boba – Murter, Zijavica – Mošćenička Draga, Navis – Opatija.

Partneri JRE Hrvatska su: Chiavalon, Duke Group, Franck, HTZ, Kozlović, Mastercard Miele, Miva galerija vina, Noninio Grappa/Atrox, Nikas, TZ Kvarner, TZ Novalja. Chefovi preporučuju
Paris-Brest punjen kremom od lješnjaka i vanilije pravo je iznenađenje za vaše nepce

Savršenstvo
Na blogu ‘Vilicom kroz Hrvatsku’ imaju najbolji recept za škampe na buzaru – morate ga isprobati!

Hrana za dušu
Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close