Life Style

Pogledajte ove dvije fotografije i doznajte trebate li nositi naočale tijekom vožnje automobila

Vožnja tijekom noći može prouzročiti velike smetnje i probleme osobama koje imaju probleme s vidom, čak i ako su iskusni vozači, prenosi The Sun. 

Jedan korisnik društvenih mreža podijelio je fotografije po kojima ćete prepoznati trebaju li vam naočale tijekom noćne vožnje ili je vaš vid sasvim u redu.

Ovo su osnovne vrste glavobolje i znakovi kada biste trebali potražiti liječnika:


Glavobolja

U objavi na Twitteru pokazao je dvije fotografije prometa po noći. Jedna fotografija prikazuje kako promet izgleda osobi sa zdravim vidom, dok druga prikazuje kako izgleda onoj s astigmatizmom, pogreškom oka koja prouzročuje nejasan vid, pogotovo kada su u pitanju svjetla automobila.

Ako tijekom noćne vožnje svjetla automobila vidite kao na sljedećoj fotografiji, vaš vid je u redu:
 | Autor : Twitter

Foto: Twitter


No, ako tijekom noćne vožnje vidite svjetla koja su razmrljana i poput linija se protežu preko većinskog dijela vidokruga i onemogućavaju jasnu sliku, onda vjerojatno imate astigmatizam:
 | Autor : Twitter

Foto: Twitter


Ceri, glasnogovornica Udruge optometrista, objasnila je da će oni koji imaju astigmatizam primijetiti da su objekti u blizini i daleko zamagljeni, a pojedine linije slova jasnije od ostalih.

– Možda ćete neke linije slova E pronaći jasnije od nekih linija slova X ili obrnuto. To je zato što se neka svjetlost koja ulazi u oko fokusira na vašu mrežnicu, a druga iza vaše mrežnice – objasnila je.

Lateef Iqbal, optometrist iz Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je: – Astigmatizam je nešto s čime se obično rađate iako se može razviti kasnije u životu, kod starenja. Može se razviti i nakon ozljede oka, operacije ili bolesti.

– U razvijenim slučajevima ili bez liječenja simptomi mogu uključivati ​​glavobolju, potrebu za žmirenjem, naprezanje očiju ili umor prilikom fokusiranja. Astigmatizam se može otkriti tijekom rutinskog testa oka i može se lako ispraviti naočalama, kontaktnim lećama ili kirurškim zahvatom – dodao je.

Šokantni zaključci istraživanja: Deset načina na koje će nas pandemija promijeniti:
Od polja do stola


Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja

Samo na Večernji TV-u
Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune


Huawei


PETAL SEARCH
Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel

Ne zanemarujte
Majka objavila video i upozorila roditelje: Ako beba ovako čudno diše, odmah idite na hitnuShow More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close