Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Pod utjecajem droga ‘ludovao‘ s motorom na kojem je vozio i djevojku pa zaradio kaznenu prijavu. I tjelesne ozljede koje će oboje pamtiti cijeli život

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće, opisano u čl. 227. st. 1 u svezi stavka 2. Kaznenog zakona.

Naime, on je 14.rujna ove godine, oko 12.30 sati, u blizini mjesta Gradac predio “Vodice”, na DC 08, upravljao motociklom na kojem se kao putnica nalazila 28-godišnjakinja. Tijekom vožnje nije brzinu prilagodio stanju i uvjetima na cesti radi čega je izgubio nadzor nad motociklom, motocikl je pao na bok, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u brdo uz cestu.

Pritom je neoprezni 22-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, a 28-godišnjakinja teške, po život opasne ozljede te se nalazi na bolničkom liječenju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako je 22-godišnjak upravljao motociklom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu te je za vrijeme upravljanja motociklom bio pod utjecajem droga.

Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close