DalmacijaSlobodna Dalmacija

Počinitelj je dan ranije bio uhićen, ali ga je tužitelj pustio. Nekoliko sati poslije izbo je partnericu

Prava drama, koja je za epilog imala tri teško ozlijeđene osobe od kojih su dvije i životno ugrožene, odvijala se u subotu oko 18 sati ispred popularne ‘Ljepotice’, stambene zgrade u osječkoj Trpimirovoj ulici.

Tamo je, naime, 46-godišnjak naoružan nožem fizički nasrnuo na ženu u dobi od 43 godine ispred ulaza 4A u kojem je ona stanovala sa svojim djetetom u dobi od 14 godina. Dijete je u trenutku napada bilo s majkom i kada je muškarac napao ženu, dijete je počelo vikati: “Upomoć! Ubit će mi mamu! Zovite policiju!” Na te je krike reagirao 50-godišnji muškarac koji je slučajno prolazio pokraj zgrade te je fizički krenuo na napadača. U toj borbi i sam je zadobio ubodnu ranu, a napadač je potom istim nožem nanio i sebi ozljede u predjelu vrata zbog čega su sve troje kolima Hitne pomoći prevezeni u KBC Osijek, piše Jutarnji list.

– Bio je to grozan prizor. Prvo sam čula krike djeteta koje je zapomagalo i zvalo u pomoć, pa sam jednom dečku koji je naišao rekla da odmah zove policiju, jer ja nisam uz sebe imala mobitel. No, to se sve vrlo brzo izdogađalo, a i policija je brzo došla do mjesta napada. Taj koji je napao ženu ležao je na pločniku, a ona je sjedila oslonjena na zid zgrade držeći se rukom za leđa, dok je dijete plakalo.

Ozlijeđen je bio i drugi čovjek, koji je, kako sam poslije čula, priskočio nesretnoj ženi u pomoć. Na pločniku sam vidjela i plastičnu kutiju za noževe u kojoj je bio još jedan manji nož, pa pretpostavljam da je napadač neposredno prije možda i kupio nove noževe – kazala nam je jedna gospođa koja se našla u neposrednoj blizini mjesta napada u vrijeme kada se on dogodio.

Napadač je, inače, na ženu nasrnuo kuhinjskim nožem, pa priča ove svjedokinje ima svoju logiku. Njemu su, inače, u KBC-u Osijek konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život, a u takvom je stanju, prema neslužbenim informacijama bio i u nedjelju. Napadnuta 43-godišnjakinja i 50-godišnjak koji joj je pomogao zadobili su, pak, teške tjelesne ozljede, ali se nesretnoj ženi, stanje u nedjelju pogoršalo.

Ovoj drami, pak, prema našim informacijama prethodila je ona koja se zbivala dan ranije, u petak 6. studenoga. Muškarac (46) i žena (43), bili su u vezi, a ona ga je u petak prijavila zbog obiteljskog nasilja te je priveden u PU osječko-baranjsku gdje je predan pritvorskom nadzorniku i zadržan 24 sata.

U subotu ujutro prebačen je u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku uz prijavu za obiteljsko nasilje, ali dežurni tužitelj nije našao elemente za podnošenje zahtjeva za određivanje istražnog zatvora, nego je 46-godišnjaka pustio da se brani sa slobode, odredivši mu mjere opreza u odnosu na njegovu partnericu.

No, žena je u kasnim poslijepodnevnim satima, možda nekih 45 minuta do sat vremena prije samoga napada prijavila policiji da ovaj pokušava s njom stupiti u kontakt. Prijava je proslijeđena i državnom odvjetništvu, ali ubrzo nakon toga dogodio se krvavi napad. Je li mogao i trebao biti spriječen pokazat će istraga koja je u tijeku.

Inače, jedan je susjed za Jutarnji rekao kako je vidio da je u subotu poslijepodne policija izlazila iz zgrade upravo na ulazu gdje se dogodio napad i gdje su i u nedjelju na pločniku bili vidljivi tragovi krvi, ali je za sada nepoznanica jesu li tamo bili zbog spomenutog slučaja obiteljskog nasilja ili je u pitanju nešto drugo.

Muškarac je, inače, i ranije bio poznat po nasilničkom ponašanju, pa čak i svojevremeno osumnjičen za pokušaj ubojstva. Napadač je, prema riječima očevidaca iz obližnjeg kafića, u njemu sjedio nekih sat vremena prije napada i to uz izlog. Pio je pivo i svako malo provirivao prema ulazu u stambeni dio zgrade, a onda je u jednom trenutku izašao. Nakon toga uslijedio je napad.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close