Aktualnosibenik.in

Plenković briljira izjavama: ‘Morate pronaći tko je Duboko grlo, ne mislim na film’

Na pitanje tko će imati jurisdikciju nad obnovom, Plenković je odgovorio kako je Vlada kapetan, a Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje obnovu će provoditi.

“Što se tiče središnjeg državnog ureda, njegov je smisao da provodi obnovu nad potpomognutim područjem… Bit različitog tretmana je, što je Sisačko-moslovačka županija potpomognuto područje, za razliku od Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije”, rekao je.

Poslijeratna obnova

“Od istrage vjerojatno neće biti ništa. Nije dobro paušalno govoriti, imat ćemo sve transparentno”, rekao je Plenković govoreći o zastari za potencijalna kaznena djela u obnovi Banije. 

“Precizno moramo utvrditi koji su sve objekti bili u obnovi. Postoji nekoliko varijanti obnovi – donacije pa su ljudi sami obnavljali. Postojale su šest kategorija obnove, od prve do treće bile su sanacije, kategorije 4, 5 i 6, to se radilo od temelja. Ne govorim to zbog zaštite bilo koga, najbitnije je utvrditi fakte”, rekao je Plenković.

Demontaža države

Upitan stoji li i dalje iza izjave da mediji demontiraju državu, odgovorio je:

“Što se tiče medijskih sloboda, znate da sam jedan od najdostupnijih premijera. podržavam slobodu medija u svakom pogledu. Nikad mi ne bi palo napamet da tužim nekog od medija, ni novinare ni urednike ni izdavače, drugi su tankoćutniji. Ono što je u demokraciji važno, kao što mediji imaju pravo na kritiku i stav, tako i ja imam pravo na stav – u svakom trenutku ću reći tko, što i kako izvještava”, rekao je.

HDZ-ov gradonačelnik Požege

Misli li da možda više Vladu demolira gradonačelnik Požege, kaže: “Gradonačelnik Požege je podnio ostavku na mandat u saboru nakon što sam se upoznao s faktima, s tim nisam bio upoznat bez obzira na istančane radare. Onaj tko je odgovaran neka odgovara.”

Izjava Šuice o Baniji i Banovini

“Vi morate prvo pronaći tko je to duboko grlo, ne mislim u smislu filmova nego nečeg drugog, tko je što pustio. Ja ne znam što vi mislite da rade političke stranke na svojim političkim sastancima. Što mislite da je tema sastanaka političkih stranaka? Da li rješavamo križaljke ili sudoku ili vodstvo stranke otvara teme koje su aktualne. To je bila zatvorena sjednica s ciljem da se stvari analiziraju, ja neću komentirati zatvorene sastanke. Točka, izvolite dalje”, rekao je, prenosi N1.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close