AktualnoSlobodna DalmacijaSvijet

Pariški mirovni forum: 500 milijuna dolara za istraživanje koronavirusa

Države i privatne dobrotvorne organizacije obvezat će se na više od 500 milijuna dolara za poticanje istraživanja koronavirusa na Pariškom mirovnom forumu, objavili su organizatori tog događaja u četvrtak. 

Na forumu, na kojemu se jednom godišnje okupe šefovi država i vlada s organizacijama civilnog društva i dobrotvornim zakladama, rečeno je da će se sredstva osigurati preko sudionika inicijative ACT-Accelerator, programa koji je stvoren za osiguranje globalnog pristupa testovima, liječenju i cjepivu protiv covida-19.

Inicijativu su pokrenule i podupiru je Svjetska zdravstvena organizacija, Zaklada Bill i Melinda Gates, Wellcome Trust, Europska unija, Francuska, Njemačka te druge države i organizacije. 

Francuska i Španjolska preuzet će obveze od 100 milijuna eura, odnosno 50 milijuna eura, a britanska vlada na svaka najavljena četiri dolara dodat će jednu britansku funtu, naveli su organizatori. 

Još 100 milijuna eura osigurat će Europska komisija, a očekuje se da će i Zaklada Gates najaviti veči financijski doprinos tijekom rasprave.

ACT-Accelerator pokrenut je u travnju kako bi ubrzao istraživanje nove bolesti.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close