MagazinVečernji list

Otkriveni detalji o sprovodu Đorđa Balaševića, zna se gdje će se održati posljednji ispraćaj

Posljednji ispraćaj velikog glazbenika Đorba Balaševića bit će najvjerojatnije u ponedjeljak, neslužbeno saznaje Blic iz izvora bliskih kabinetu gradonačelnika. Balašević će biti pokopan u svom rodnom Novom Sadu, a posljednji ispraćaj trebao bi se održati vrlo brzo jer je obitelj, kako javljaju srpski mediji, odbila obdukciju. Na dan pogreba u Novom Sadu će biti proglašen i Dan žalosti.

Podsjetimo, glazbenik Đorđe Balašević izgubio je životnu bitku u 68. godini nakon što se borio s upalom pluća. Srpski mediji pisali su kako se borio s koronavirusom te da mu se naglo stanje pogoršalo. Iako se činilo kako se oporavlja, danas mu se naglo disanje pogoršalo te je unatoč svom naporu liječnika, nažalost izgubio bitku. Podsjetimo, 16. veljače primljen je u novosadsku bolnicu s upalom pluća. Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Sa suprugom Oliverom bio je u braku 40 godina. Upoznali su se krajem 70-ih, kada joj je i napisao pjesmu “Provincijalka”, a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece – Aleksu, Jovanu i Jelenu.

– Mnogo je ljudi koji vole moje  pjesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga, kazao je svojedobno Balašević koji je uvijek cijenio svoju publiku.
tužan glumac
Enis Bešlagić uputio emotivnu poruku Balaševiću: ‘Krivi smo mi jer smo im pustili…’

dan nakon smrti
Tuga u kući Balaševićevih, njegova Olivera sjedi na prozoru: ‘Đole je najviše volio ovdje piti kavu’


Aleksandar Stanković


plakat s porukom
Aleksandar Stanković oprostio se od Đoleta na genijalan način: ‘Još te čekamo’Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close