Slobodna DalmacijaSport

Orijent će u play-off nakon pet mjeseci bez utakmice: Problem će biti i prijateljske, prvoligaši neće moći, trećeligaši ne treniraju

Nogometaši riječkog Orijenta 1919 u play off za ulazak u HT Prvu HNL trebali bi početkom kolovoza ući nakon čak pet mjeseci bez odigrane utakmice! Natjecateljske, a vjerojatno čak i prijateljske. Za razliku od protivnika koji bi do tada trebali odigrati deset utakmica.

HNS se u ovoj krizi oko koronavirusa zaista našao u nezahvalnoj situaciji, koje god odluke donese ima nezadovoljnih. Ali odlukom da se Prva liga nastavlja, Druga prekida, a play off igra, došli smo do apsurda. Devetoplasirani prvoligaš će do play offa imati deset ligaških susreta, ući u formu. Trećeplasirani drugoligaš Orijent će, dobije li licencu (prijavili su Kantridu, lider Šibenik ulazi direktno, druga Croatia Zmijavci nije tražila licencu), do tada biti bez utakmica. U play off će ući miljama daleko od natjecateljske forme.

– Pet mjeseci ćemo biti bez utakmice. To je nezapamćeno, zadnju smo odigrali 7. ožujka u Šibeniku. No, mi to gledamo optimistično. Izvanredna je situacija. Upitna je i prva liga. Teško je donijeti pravednu odluku, kojom će svi biti sretni i zadovoljni. Vidi se to i po juniorskoj ligi. Razumijem HNS. Mi sigurno nismo presretni, ali odluku prihvaćamo i sve ćemo napraviti da se spremimo. Mi smo jednostavno sretni što smo klub iz četvrte lige u niti dvije godine doveli do praga prve, da smo bez dugova, da imamo mlade igrače. Što nam preostaje? Ako ćemo plakati, sebe ćemo unaprijed otpisati – rekao nam je dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Drugoligaši još ne smiju ni trenirati. Međutim, kada se situacija malo i normalizira, momčad s Krimeje teško će uopće moći organizirati i prijateljske susrete.

– To je novi problem. S kime ćemo igrati? Prvoligaši neće moći, trećeligaši ne treniraju… – kazao je Koljanin.

Preko granice se neće tek tako moći. A svaki scenarij podrazumijeva skupa testiranja na koronavirus.

– Morat ćemo nažalost improvizirati. Nisam za Ligu 12 inače, nego Ligu 10, ali ona bi u ovoj situaciji bila najmanje nepravedna. Ali, HNS-u nije lako. Poštujemo odluku. Sretni smo da imamo priliku da iznenadimo. Protivnici će imati imperativ, mi nemamo.

Kriza kaže Koljanin možda iznjedri i jednu dobru stvar.

– Ono što je Hajduk tražio u prvoj, mi smo u siječnju tražili u drugoj ligi, Udrugu klubova. Mi smo se skupili u grupi na viberu, dali smo ponovno prijedlog i većina prihvaća da se napravi Udruga drugoligaša. Nezamislivo mi je da klubovi nemaju formalno okupljanje, da ne istupaju zajednički.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close