Life Style

Opuštajuća plovidba na valovima moćnog Dunava

Kada se govori o turističkoj ponudi Vukovara, uz razgledavanje svih znamenitosti na otvorenome svakako je nezaobilazna vožnja panoramskim elektrosolarnim turističkim brodom Magenta 1 Vukovar Waterbus. Dunavom, uz obale Vukovara, Magenta plovi već nekoliko godina i turistima pruža jedinstven pogled na grad.
Dravska priča


ZAŠTIĆENO PODRUČJE
Uronite u dabrovu nastambu i opipajte mu krzno– Vukovar je svakako lijep i ima puno toga što može ponuditi turistima, ali vožnja Dunavom i pogled na Vukovar s rijeke nešto je jedinstveno i sasvim drukčije pa se i sami Vukovarci iznenade kako izgleda iz ove perspektive – kaže Zrinka Šesto, koja je sa suprugom Zoranom vlasnica ovoga prvog turističkog broda u Vukovaru.

U cijenu karte, koja za odrasle stoji 75 kuna, uključene su degustacije vina i slastica

Popust za umirovljenike

Sama plovidba Magentom nešto je posebno. Brod se nečujno kreće vodama moćnog Dunava pri čemu se grad i okolica mogu razgledati iz udobnog stolca u zatvorenom dijelu broda. S Dunava se mogu vidjeti i brojne gradske znamenitosti grada poput Vodotornja, muzeja, kamenog križa… Usto, putnicima je u cijenu karte omogućena degustacija vina i slastica. Za plovidbu u trajanju od 60 minuta po osobi je potrebno izdvojiti 75 kuna. Umirovljenici i studenti plaćaju vožnju po 55 kuna, dok djeca koja imaju do četiri godine ne plaćaju kartu. Treba znati i da postoji red vožnje Magentom 1., koji objavljuju na svojoj internetskoj i Facebook-stranici svaki ponedjeljak. Moguće je dogovoriti vožnje i izvan reda vožnje. Zrinka i Zoran Šesto otišli su i dalje pa su u svoju ponudu plovidbe Dunavom otvorili i za razne proslave, sastanke, ali i doček Nove godine te obilježavanje Dana žena.
Opuštajuća plovidba na valovima moćnog Dunava | Autor : Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tko jednom proba, taj se vraća

Na Magenti 1. u vrijeme Vukovar Film Festivala prikazuju se i filmovi, a tijekom ljeta pretvorili su ga i u plovidbeno kino, koje je putnicima nudilo gledanje filmova u večernjim satima, u nezaboravnom ugođaju.

– Iz dana u dan dobivamo brojne pohvale, a posebno su nam drage od ljudi sa strane koji dođu i plove s nama. Vrlo često mnogi od njih se i vraćaju jer su se i sami uvjerili kako je pogled na Vukovar s Dunava nešto sasvim drukčije – rekla je Šesto.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close