Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Optužnica za aferu Agrokor: na 80.000 stranica Todorića i suradnike sumnjiči se da su tvrtku oštetili za 1,5 milijardi kuna, ali suđenje će pričekati

Na zagrebački Županijski sud u utorak je, kako se doznaje, stigla optužnica za aferu Agrokor nakon istrage čiji su se rokovi, zbog složenosti slučaja, više puta produljivali.

Istraga je pokrenuta još u jesen 2017. zbog osnovanih sumnji da su Ivica Todorić i njegovi suradnici tvrtku oštetili za oko milijardu i pol kuna.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, optužnica ima čak 459 stranica, a čitav spis ima čak 80.000 stranica. Za sad nije poznato da li je Državno odvjetništvo od nekih osumnjičenika odustalo, ili su oni i dalje obuhvaćeni optužnicom.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 
Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi…

– Radi se o optužnici koja se očekivala duže vrijeme – rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić na pitanje novinara o podizanju optužnice u aferi “veliki Agrokor”.

 – Prvo se mora odrediti sudac koji će raditi na tom predmetu i potom dostaviti optužnicu svim optuženicima – rekao je Devčić objašnjavajući daljnji tijek slučaja.

 – Za očekivati je da će, s obzirom na 15 optuženika, proći neko vrijeme prije prve raspravne sjednice – rekao je Devčić.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close