Life Style

Optička iluzija podijelila mišljenja: Vidite li krugove ili spiralu?

Nema točnog ili pogrešnog odgovora kada su u pitanju optičke iluzije. Bez obzira na to koliko dugo promatrali ilustraciju, netko će imati drugačiji odgovor od vašeg. Tako je jedna optička iluzija podijelila mišljenja o tome što se zapravo nalazi na njoj, kako prenosi Daily Star.

Naime, na društvenim mrežama podijeljena je ilustracija koja izgleda poput spirale. I dok je većina prvo mislila da se radi o optičkoj iluziji koja se pokreće, stvar je zapravo drugačija. 

Optička iluzija koja je zaludjela Internet: Pomiče li se dijamant ili ne?1 / 1
 | Autor : Pinterest

Foto: Pinterest


Ilustracija je primjer Fraserove spiralne iluzije, koja je unatoč onome što bi vam oči mogle pokazati, nešto jednostavnije. Umjesto fotografije sa spiralama, nalazi se niz koncentričnih krugova. Uzorak pozadine čini sliku toliko zbunjujućom da vaš mozak samo ispunjava informacije kojih zapravo nema.

Prvi ju je opisao britanski psiholog Sir James Fraser, a drugi naziv za nju je lažna spirala. Optička iluzija se stvara kombiniranjem pravilnog uzorka crte (krugovi) s neusklađenim dijelovima ili različito obojenim nitima. Kad su dijelovi istaknuti drugom bojom, gledatelju postaje očito da nema prisutne spirale.

Ovih pet eteričnih ulja pomažu kod smanjenja osjećaja straha i panike:
Ne bi mijenjala odluku
Majka petero djece otkrila da nikada ne upotrebljava pelene: ‘Uštedim vrijeme i novac’

Hmm…
Mozgalica koja je zbunila mnoge: Koliko tigrova možete pronaći na fotografiji?

Prepoznajete li se?
Ne mogu ostati smireni: Ovi horoskopski znakovi teško podnose stresne situacije i ‘pucaju’ zbog njihShow More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close