DalmacijaSlobodna Dalmacija

OPET JE USPIO Mario Šurković doplivao do treće norme za Europsko juniorsko prvenstvo!

Mario Šurković je drugog, posljednjeg dana kontrolnog natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza, koje je održano u Rijeci, ostvario novu pobjedu u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, te doplivao do još jedne norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u škotskom Aberdeenu.

– Šurković je u Rijeci ostvario ukupno tri norme za Europsko juniorsko prvenstvo. Prvog dana na 50 i 100 metara slobodno, a danas u disciplini 200 mješovito. Opet je, kao i na 50 i 100 slobodno, oborio osobni rekord. Otplivao je 200 mješovito za 2:05.70. Njegovo vrijeme na 100 metara slobodno je bio najvrijedniji rezultat prvog dana natjecanja u obje konkurencije vrijedan 810 FINA bodova, dok je ovaj rezultat na 200 mješovito vrijedan 745 FINA bodova. Zatim, njegovi rezultrati na 50 i 100 slobodno su na granici finala Europskog juniorskog prvenstva. Šurković je u Rijeci ostvario uistinu lijep rezultat – rekao je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Dubrovački klub je u Rijeci nastupio s ukupno pet plivača.

Juraj Barčot na 200 i 1500 metara slobodno, kao i Vlaho Nenadić na 200 metara leđno bili su drugi u mlađe juniorskoj konkurenciji. Obojica su zahvaljujući tome kandidati za akcije mlađe juniorske reprezentacije. Drugog dana vrijedi istaknuti četvrto mjesto Michela Brassarda u apsolutnoj konkurenciji na 1500 metara slobodno, dok je Roko Zvone bio šesti u konkurenciji mlađih juniora na 100 metara leptir. Svi pet plivača je pokazalo napredak u odnosu na prethodna natjecanja – podvukao je Ćirak.

Šurković je drugog dana imao treći najvrijedniji rezultat natjecanja, a njegovih 810 FINA bodova na 100 metara slobodno prvog dana ostao je najvrijedniji rezultat cijelog natjecanja, jedini rezultat iznad 800 FINA bodova!

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close