Slobodna DalmacijaTehnologija

Olakšajte đacima život nabavom zabavnih gadgeta (a ni vama neće biti mrski)

Nova školska godina samo što nije počela, što znači da je ludnica s nabavom svih potrebnih školskih knjiga, materijala i pribora u punom jeku. Roditeljima na teret nakon kompletiranja pribora ostaju i tehnologije kojima će olakšati svakodnevne školske obveze školarcima, poput laptopa ili tableta, a kao zadnji korak ostaju želje školaraca koje dolaze na red ovisno o budžetu i dobroj volji roditelja.

U ovom vodiču predstavit ćemo nekoliko zabavnih gadgeta uz koje bi školski život mogao biti lakši, a možda se koji od njih nađe na listi nagrada za postignuti školski uspjeh.

1. Smartphone Projektor

Vintage projektor napravljen je od kartona, a omogućava projiciranje videoformata s mobitela na zid, odnosno na sve veće površine. Jednostavno ga je složiti, ne zahtijeva dodatno napajanje strujom te dodatno pojačava zvuk. Ako vam ipak ponestane baterije, projektor omogućava spajanje punjača. Kompatibilan je sa većinom pametnih telefona, a maksimalna veličina mobitela koji stane u njega mora biti 8 cm x 14.5 cm.

2. Handy branch

Priključak koji omogućava grananje slušalica preko kojeg je moguće zvuk dijeliti s još tri prijatelja u isto vrijeme. Riječ je o standardnom mini priključku koji je spreman na sve standardizirane ulaze za slušalice.

3. Ondu fotoaparat

Početnu ideju zamislio je Slovenac Elvis Halilović te je ostvario uz pomoć Kickstarter kampanje. Iako pinhole aparati nisu novost, Elvis je svoju strast prema drvu i fotografiji spojio u jedno i napravio drveni aparat. Pinhole aparati oponašaju tamnu komoru te umjesto leće imaju mali otvor kroz koji prodire svjetlost iz koje nastaje slika, stoga su vrlo jednostavni za uporabu, a fotografije su unikatne.

4. Sony Bluetooth zvučnik

Riječ je o vrlo laganom zvučniku koji daje odličan zvuk – upravo ono što učenicima treba, a treba im češće nego što mislite. Težak oko 200 grama, ovaj zvučnik kockastog oblika ima snagu 10 wata i mnogo zanimljivih funkcija, a između ostalog i bateriju koja u prosjeku traje 12 sati i moguće ju je ponovno puniti.

Ako vam je u blizini utičnica, možete ga spojiti i na struju, a može se s pametnim telefonom ili kompjutorom povezati i wireless – putem Bluetootha. Ako vas kojim slučajem zapadnu dva takva zvučnika, nećete imati previše problema da stvorite stereo zvuk.

5. LEGO USB

USB stick koji podjeća na LEGO kockice? Upravo to vam nudi tvrtka Zip Zip iz Australije, unatoč tome što oni tvrde da je to njihov dizajn. Kako bilo, izgledaju prilično cool, dužine do 3 cm, a uz svakog ide i vezica. Dolazi u pet boja (crvena, žuta, plava, zelena i crna), a na njih je moguće spremiti 1 ili 2 GB podataka.

6. Digitalna Rubikova kocka

Tvrtka Techno Source na tržište je izbacila interaktivnu verziju Rubikove kocke koja je programirana tako da ima šest igara u kojima na razne načine pokušavate riješiti zagonetke. Na taj ćete način vrlo učinkovito držati svoj mozak budnim i vježbati memoriju.

7. Polaroid Zip Instant Mobile Printer

Polaroid je izbacio svoj najnoviji proizvod – Zip Instant Printer. Veličine je vašeg mobilnog telefona, nije potrebna sva sila žica jer se spaja wireless tehnologijom, a na njemu možete uređivati svoje fotografije i slike na vrlo jednostavan način.

U prosjeku, trebat će vam manje od minute da dobijete željeni efekt ili jednostavno slici dodate tekst i pokažete simpatiji u autobusu. Printer koristi ZINK papir koji sadrži obojane kristale pa nije potrebna ni tinta ni toner. Gnjavite sve oko sebe slikama svoje mačke ili baki pokažite lažnu svjedodžbu.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close