Slobodna DalmacijaSplit

Oko Sveučilišne knjižnice više neće biti zapuštena ledina: Kampus se počeo uređivati, a i studenti će sudjelovati u planiranju hortikulturnog izgleda

Na Kampusu Sveulišta u Splitu radnici su zasukali rukave i radi se punom parom na uređenju zelenih površina kako bi vanjski prostor za studente i djelatnike Sveučilišta bio još pristupačniji i uredniji. 

– Riječ je o drugoj od ukupno četiri faze radova na uljepšavanju okoliša. Sada se uređuje površina oko Sveučilišne knjižnice, točnije na dijelu pokraj mosta gdje je u planu ozelenjavanje zemljanih površina te uređenje dijela gdje su već zasađene masline, objašnjava nam Filip Klarić-Kukuz, glavni tajnik Sveučilišta.

Dodaje kako će se na mjestu sadašnjih radova kao i na travnjaku uređenom ovog proljeća napraviti sustav automatskog navodnjavanja. 

Podsjetimo, u travnju ove godine uređena je zapuštena površina između PMF-a i Sveučilišne knjižnice.

– Treća faza, na proljeće sljedeće godine, uključivat će upravo uređenje tog dijela. Plan nam je raspisati natječaj kako bi upravo studenti dali svoje prijedloge, rješenja i viđenja uređenja tog parka, kazao nam je Klarić-Kukuz. 

Osim područja oko mosta, sredio se i dio zelene površine uz Sveučilišnu knjižnicu pa se skulpture velikana hrvatske znanosti i umjetnosti sada nalaze u primjerenijem okolišu, a prostor će se još dodatno oplemeniti kako bi se postigla monumentalnost prostora. Radove i ovaj put izvodi tvrtka “Jadro“.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close