Slobodna DalmacijaSport

Odbojkašice Kaštela u Istanbulu danas i sutra igraju šesnaestinu finala Challenge kupa

Odbojkašice Kaštela naredna dva dana nalaze se u Istanbulu, gdje ih čeka dvostruki dvoboj u Challenge kupu. Čar turske prijestolnice osjetit će kaštelanske odbojkašice. Vrući parket dvorane Yil Deniz Esinduy spreman je za utakmicu 16. finala Challenge kupa, na kojem su gošće još sinoć odradile pripremni trening. 

THY Istanbul, klub koji nosi ime turske aviokompanije, bit će domaćin prve i uzvratne utakmice, koje se danas i sutra igraju s početkom u 17:00 sati. Takav je dogovor obaju klubova, što zbog financijskih što zbog sigurnosnih razloga. 

Turkinje su u odličnoj formi. Pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu vinuo ih je na četvrtu poziciju prvenstvene ljestvice. Ekipa je sastavljena od većine domaćih igračica, koju vodi iskusni Talijan Marcello Abbondanza.

Međutim, ekipa Zorana Grgantova nije otišla na turistički put. Iako su domaće odbojkašice izrazite favoritkinje, ‘Malene’ se nadaju da će uspjeti nešto ‘ušećariti’. Igra protiv Marine Kaštela u prošlom prvenstvenom kolu nije bila na njihovoj razini, no europske su utakmice puno već prigoda za dokazivanje.

– Svjesni smo da je protivnička ekipa kvalitetnija od nas, s nekoliko reprezentativki. Očekujem da će nam to biti pozitivno iskustvo jer prvi put igramo s ekipom takvog ranga. Nastojat ćemo biti što kvalitetnije i što riskantnije na servisu, kako bi uspostavili ravnotežu u utakmici – poručio je trener Kaštelanki Zoran Grgantov.

darko rapić

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close