Crna kronikaSlobodna Dalmacija

Od inženjera brodostrojarstva do dilera: na splitskom Sućidru uhićen 62-godišnji preprodavač heroina već otprije osuđivan za istu ilegalnu rabotu

Trojicu dilera heroina uhitili su inspektori Službe kriminaliteta droga na splitskom i solinskom području, a zanimljivo je što ni jedan nije u cvijetu mladosti. Najstariji ima čak 62 godinu, inženjer je brodostrojarstva, već je osuđivan zbog prodaje iste droge, a zrele ga godine očito nisu naučile pameti. 

Veteran 62-godišnjak je uhićen na splitskom Sućidru, a prijave ga je koštao kupac kojem je prodao 12 grama heroina. Kod dilera je nađeno i dodatnih gram i pol raspoređenih u dva PVC paketića.

Protiv njega ide kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a istovrsnu je već dobio 2016. godine za što je u međuvremenu i osuđen. Na Općinskom sudu u Splitu je dobio godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Proglašen je krivim jer je također na predjelu Sućidra prodavao heroin koji je držao u svom osobnom automobilu marke Peugeot. I tada su policajci uhitili kupca kojeg su zatekli 150 metara dalje od dilera kako u svom automobilu puši drogu na aluminijskoj foliji.

Tijekom suđenja 62-godišnjak je priznao da mu je on prodao heroin što mu je uzeto kao olakotna okolnost, kao i činjenica da mu je to tada, u njegovoj 57 godini, bila prva prijava za dilanje. Zato je dobio uvjetnu kaznu zatvora.

Druga dvojica mlađih dilera uhićenih ovaj tjedan, starih 47 i 46 godina, zatečeni su u Vranjicu te im je nakon privođenja određen istražni zatvor. “Pali” su isti dan i to prvo jedan kod kojeg je nađeno 15 grama heroina, da bi se ubrzo utvrdilo kako mu je drugi prodao drogu.

Kod njega je zaplijenjen još gram. Obojica su prijavljena za neovlaštenu prodaju narkotika jer je procijenjeno da je kupljenih 15 grama bilo namijenjeno daljnjoj distribuciji. Stariji je i prošle godine ‘pao’ s istom drogom. Iznijeli su obrane na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nakon čega su odvedeni na Bilice.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close