Slobodna DalmacijaSplit

Obrtnici ‘Zaraznom‘ donirali 30.000 kuna za borbu protiv korone, dr. Ivo Ivić uz zahvalu poručio da pokušavaju nabaviti više uređaja za oksigenaciju

Predstavnici Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije jučer su predstojniku Klinike za infektologiju KBC-a Split, prof. dr. sc. Ivi Iviću uručili ček od 30 tisuća kuna za borbu protiv koronavirusa.

Vrijedna donacija, kako je i sam dr. Ivić istaknuo, izravna je inicijativa županijske Obrtničke komore koja se vodeći računa o situaciji i potrebama sama našla ponukanom pomoći.

– Ovo je zaista velika pomoć. Prvenstveno ćemo je utrošiti u poboljšanje radnih uvjeta. Pod velikim smo opterećenjem, to je već ispričana priča, a ovim novcem adaptirat ćemo prostor koji koristimo za uobičajeni način rada s velikim brojem bolesnika – kazao je dr. Ivić.

Dodao je kako sada pokušavaju nabaviti što više visokoprotočnih uređaja za oksigenaciju, koji za dobar dio bolesnika znače izbjegavanje respiratora i oporavak u puno lakšim uvjetima.

– Sada smo u nabavi šest takvih uređaja. Taj broj će biti zadovoljavajući, ako ostane intenzitet epidemije kakav je u ovih nekoliko dana, odnosno ako se ne pojača. Što se tiče lijekova, sve je pokriveno i mi u ovom trenutku s tim nemamo nekih velikih problema – rekao je dr. Ivić.

Ivan Gotovac, predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, kazao je kako su splitsku bolnicu izabrali jer je ona na prvoj crti obrane protiv koronavirusa.

– Odlučili smo pomoći koliko možemo. Ovo je zajednička borba. Mi kao obrtnici u ovom teškom stanju želimo da je što više ljudi zdravo, odnosno da je što manje bolesnih, tako da možemo što normalnije raditi. Ne samo mi, nego Grad, Županija, naravno i država. Iako situacija nije dobra, od 24 sata mi radimo 25 sati, ne stajemo i borimo se – kazao je Gotovac.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close