KulturaVečernji list

Objavljeni naslovi koji su ušli u širi izbor za nagradu Fric

Četrnaest naslova ušlo je u širi izbor za književnu nagradu  Fric koja se dodjeljuje po četvrti put u organizaciji tjednika Express. Riječ je o nagradi za najbolju knjigu premijerno objavljene fikcijske proze u Hrvatskoj u razdoblju 30. 6. 2019. – 1. 7. 2020.. 

U žiri izbor ušli su Darko Cvijetić sa “Što na podu spavaš”, Nataša Govedić sa “Kako zavoljeti morskog psa”, Marko Gregur sa romanom “Vošicki”, Marina Gudelj i “Fantomska bol”, Alim Kaplan sa “Mehom”, Semezdin Mehmedinović sa knjigom “Ovo vrijeme sada”, Mihaela Gašpar sa “Nemirnicom”, Martina Mlinarević sa “Bukačom”, Andrej Nikolaidis sa “Odlaskom”, Želimir Periš sa “Mladenkom kostonogom”, Ivica Prtenjača sa “Plivačem”, Ante Zlatko Stolica sa “Blizinom svega”, Marina Vujčić sa “Pedeset cigareta za Elenu” i Andrija Škare sa “Dva prsta iznad gležnja”. Darko Cvijetić
Domovina su strane banke i naše zastave i puškom izboreno pravo da zapišavamo spomenikeŽiri je radio u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Vesna Degoricija, Jagna Pogačnik, Hrvoje Klasić, Vlado Martek i Igor Vikić.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Fric su romani: „Sjećanje šume“ Damira Karakaša, „Crvena voda“ Jurice Pavičića i „Schindlerov lift“ Darka Cvijetića.
Književna nagrada Fritz


Književna nagrada Fritz
Prijedorski pisac Darko Cvijetić osvojio je 75.000 kuna za “Schindlerov lift”Tijekom prosinca bit će proglašen uži izbor od šest naslova, a dobitnik/ca početkom siječnja 2021. godine.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close