DalmacijaSlobodna Dalmacija

OBJAVLJENI DETALJI 1049. FESTE Festanjuli ostaju isti kao lani, građani pozvani da procesiju i misu prate putem medija

Na konferenciji za medije koju je organizirala Dubrovačka biksupija pročitan je proglas 1049. Feste sv. Vlaha i najavljena trodnevnica, a rečeno je kako će ovogodišnji festanjuli biti oni prošlogodišnji. Dakle, iz reda pomoraca svjetovni domaćin Feste bit će Ivica Đurđević-Tomaš, a iz reda obrtnika Ivica Vrlić.

Festanjuli su imenovani usmenim dogovorom jer se Bratovština nije mogla redovito sastajati zbog pandemije. Još nisu poznate ni epidemiološke mjere koje će za blagdan dubrovačkog sveca zaštitnika odrediti Stožer CZ. U planu su misa i procesija, no broj barjaka i hodočasnika ostaje nepoznanica. Građani su pozvani da misu i procesiju prate putem medija.

Festanjule je, podsjetimo, lani na božićnom primanju Dubrovačke biskupije predstavio tadašnji dubrovački biskup Mate Uzinić. Iz njihovih biografija izdvojeno je tada sljedeće:

Gospar Ivica Đurđević-Tomaš je kapetan duge plovidbe, rođen u Dubrovniku 1969. od oca Iva i majke Jelene rođene Zec. Završio je Pomorski fakultet s naslovom diplomirani inženjer pomorskog prometa. Radi na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku. U braku s Katicom i imaju troje djece.

Gospar Ivica Vrlić je kamenoklesar, rođen u Dubrovniku 1975. od oca Miha i majke Jele rođene Đanović. Osnovnu školu završio je u Smokovljanima, srednju školu u Dubrovniku, a praktično znanje kamenoklesarskog umijeća učio je i usavršavao od roditeljske kuće do klesarskih radionica u domovini i izvan, do Verone. Voditelj je kamenoklesarskog obiteljskog obrta, a sa suprugom Marijanom ima troje djece.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close