DalmacijaSlobodna Dalmacija

OBITELJSKA TRGOVINA ZVONE 30 godina brze i kvalitetne “Prima” usluge sugrađanima

-Mi smo vam mala familijarna firma u kojoj svi rade i stoga nam nije teško odoljeti iskušenjima i svakoj krizi! A da je bilo teških trenutaka- bilo je, da će ih još biti- znamo da hoće, ali se trudimo zadržati svoje radnike i nikome ne dati otkaz. Ako je tko otišao, to je bio odlazak u mirovinu. Zapošljavali smo ali nas ima još koji rade od kad smo 1990. godine otvorili ovu trgovinu!
Priča nam to glava obitelji Miho Zvone, glava obitelji čija je trgovina “Prima” sinonim za malu gradsku, vrlo uspješnu trgovinu na Ilijinoj Glavici. Kažu nam da ih mnogi pitaju kako su uspjeli opstati u konkurenciji s divovskim trgovačkim lancima, ali da sbvima odgovore kako se tajna krije iza poslovnog gesla “briga za kupce, cijene i asortiman proizvoda”. Upravo je pridržavanje tog gesla bilo odlučujuće za profiliranje i opstanak trgovine u kojoj “nema što nema”.

Prije nego se odlučio otvoriti ovu trgovinu, gospar Miho je 10 godina bio direktor robne kuće Srđ, nakon čega je radio u Upravi “Dubrovkinje”. No, pokrenuo je samoposlugu zbog koje je supruzi Jelici ubrzo sugerirao da ostavi dobro plaćeni posao u “DTS”. Rekao joj je “Trebaš mi ovdje” i od tada zajedno vode trgovinu. Danas sve konce vuče sin Nikša koji je direktor, otac je aktivan kao prokurist, ali je majka glavni “nadzorni organ” i staloženim a preciznim savjetima usmjerava sve članove obitelji kako raditi:
-U šali me nazivaju “Joker zovi” jer sam svima na raspolaganju od 6,30 do 21 sat! Rade i nevjeste Dijana i Anuška, supruge sinova trgovca Nikše i pomorca Dine. Već nam pomaže i najmlađi unuk Roko (14). Zajedno nam je ljepše i sve je lakše. Tako smo spremniji i za nove izazove. Prilagođavamo se i mijenjamo što treba, po potrebi i radno vrijeme i uopće ne razmišljamo o otpuštanju tijekom krize!

Obiteljsku su svečanost nazočnošću uveličali brojni prijatelji i kupci. Uz bićerin travarice uz obitelj je i Ilija Vladimir koji kaže:- Od prvog smo dana imali puno povjerenje u ovu trgovinu i sve njezine zaposlenike. I nisu nas uopće iznevjerili!- ističe Ilija Vladimir koji je s Milivojem Nožicom (91) bio prvi kupac. Ali, iako je još živ, zbog zdravlja i poodmaklih godina Nožica ipak nije došao, ali je u mislima s obitelji Zvone kojoj je čestitao na nemalom uspjehu.

Dolaskom iz Zagreba to je učinio i obiteljski prijatelj, projektant Davor Pavlović koji je prijateljuje s Mihom od gimnazijskih dana već davnih pedesetih godina prošlog stoljeća. A među brojnim sugrađanima bio je i računovođa Ilija Franković koji je gospođi Jelici i gosparu Mihu stručnim savjetima uvijek bio pri ruci. Kroz smijeh, Franković kaže da im sad ne treba jer su se sami izvrsno osposobili pa bi io oni njega mogli savjetovati!

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close