AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Novinari zatrpali župana Sisačko-moslavačke županije pitanjima o kućama, on je nervozno ponavljao jednu rečenicu: ‘Već sam na to odgovorio‘

Župan Sisačko-moslavačka županije Ivo Žinić suočio se s pitanjima novinara o državnoj kući u kojoj živi, a za koju ne plaća stanarinu.

‘Ja nemam nekretnina, imam samo jednu trećinu nekretnine u roditeljskom vlasništvu. Možete takva pitanja postavljati, ja sam to odgovorio. Ako mislite da župan nešto taji, da je napravljeno nešto protuzakonito i nemoralno, ja stojim iza svega’, kazao je Žinić, prenosi Jutarnji.

‘Ja sam u kuću u kojoj jesam ušao kao i svi drugi beskućnici, prognanici, nakon toga je uslijedila kupnja kuće od strane države, ishodovanje svega da u toj kući mogu boraviti, plaćao sve i dan danas sve plaćam i režije i sve drugo’, kazao je.

Vidno uzrujan, kazao je da više neće odgovarati na pitanja o nekretninama i nepodudaranju podataka objavljenih u njegovoj imovinskoj kartici i stvarnog stanja. Samo je ponavljao rečenicu ‘već sam na to odgovorio’.

‘Sada i prije 25 godina nije isto. Morate znati da sam i ja negdje rođen i imam roditelje, isto kao i moja supruga i da smo neku imovinu naslijedili i puno, puno kasnije, prije godinu dana ili možda manje’, kazao je Žinić.

Kad su ga novinari podsjetili da je njegova obveza u imovinsku karticu unositi i sve promjene koje su kroz godine eventualno nastale, Žinić je kazao da ako netko od novinara misli da ima nekih nepravilnosti, neka ga prijavi.

Bio je ipak malo rječitiji kad je opisivao stanje na potresom pogođenom području te je rekao:

‘Što se stanja na terenu tiče, dovezeni su novi kontejneri. Radi se po procjenama situacije na terenu. Potrebno je oko 1000 kontejnera, dolazi ih uskoro još pedesetak. Nadam se da će do kraja mjeseca svi stradali biti smješteni’, kazao je Žinić.

Upitan misli li se ponovno kandidirati za župana, Žinić je odgovorio:

‘Vidjet ćemo.’

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close