AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Novi crni rekord: u posljednja 24 sata u Hrvatskoj 2890 novih slučajeva koronavirusa, preminule 34 osobe. Još stižu podaci po županijama

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2890 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15567

Među njima je 1307 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 135 pacijenata. Preminule su 34 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 62305 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 717 preminulo, ukupno se oporavila 46021 osoba od toga 2645 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 33467 osoba. Do danas je ukupno testirano 541 605 osoba, od toga 9317 u posljednja 24 sata.

U međuvremenu pristižu informacije lokalnih stožera o stanju po županijama:

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 52 osobe su izliječene, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je po jedanaest osoba iz Dubrovnika i Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, četiri iz Konavala, tri iz Ploča, po dvije iz Orebića, Pojezerja i Vele Luke te jedna iz Blata. Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 52 izliječene osobe njih 27 je iz Dubrovnika, po četiri iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, po tri iz Smokvice i Blata, po dvije iz Konavala i Korčule, po jedna iz Vela Luke i Dubrovačkog primorja te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se četrdeset i osam osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok su dva na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1124 osoba. Od jučer je obrađen 201 uzorak, a od početka pandemije ukupno 20 525.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 53 su nova slučaja zaraze koronavirusom. 27 osoba sa pozitivnim nalazom je sa područja Grada Zadra, 5 sa područja Grada Benkovca, po tri osobe su sa područja Grada Nina i općina Poličnik i Ražanac, po 2 osobe su sa područja općina Sukošan i Tkon te po jedna sa područja Grada Paga i općina Bibinje, Jasenice, Polača, Sv.Filip i Jakov, Tkon, Vir, Vrsi i Zemunik Donji.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 377 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1068 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru sinoć je preminuo 81- godišnji muškarac koji je zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja i svoje osnovne kronične bolesti zaprimljen na hitni prijem, te mu je redovitom kontrolom i testiranjem utvrđena i infekcija koronavirusom. Budući da je preminuli muškarac bio korisnik privatnog obiteljskog doma u Crnom, u tijeku su testiranja korisnika i djelatnika. Koronavirus se pojavio i kod jedne djelatnice u privatnom Domu za starije na Smiljevcu te su u tijeku testiranja štićenika i djelatnika.

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 182 osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije evidentirane su 4199 osoba s koronavirusom, izliječeno je 1850 osoba, a 27 ih je umrlo. 

Trenutno su aktivna 2322 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda osnovnih škola, jednom razredu srednje škole i jednom razredu centra za razvoj s područja Zagrebačke županije.

U jednom domu za starije sa zelinskog područja pozitivan je jedan djelatnik, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (43), općina Donji Andrijevci (9), grad Nova Gradiška (8), općina Sikirevci (6), općine Garčin i Sibinj (po 5), općine Bukovlje i Vrpolje (po 4), općine Brodski Stupnik, Cernik, Klakar, Oriovac i Podcrkavlje (po 3), općine Davor, Dragalić, Nova Kapela i Rešetari (po 2), općine Gornji Bogićevci, Gundinci i Oprisavci (po 1) te 4 pozitivne osobe s prebivalištem u drugim županijama.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije za područje Osječko-baranjske županije testirano je 309 uzoraka od kojih je 139 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (75), Đakovo (16), Valpovo (9), Belišće (6), Donji Miholjac (5), Našice (3) i Beli Manastir (1). Četiri novopozitivne osobe su iz Čepina, po tri s područja općina Drenje i Petrijevci, po dvije su s područja općina Bizovac, Darda, Gorjani, Punitovci i Semeljci, a po jedna osoba je s područja općina Erdut, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vladislavci.

U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je muška osoba iz Gata, rođena 1929. godine, a u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Našica, rođena 1933. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali više teških oboljenja.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

33 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 2 novozaražene osobe s područja su grada Čazme, a po 1 novozaražena osoba s područja je grada Daruvara i općina Sirač, Veliki Grđevac i Rovišće.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 833 osobe. U protekla 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, čime dolazimo do ukupno 24 preminule osobe povezane s COVIDOM-19 na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

Karlovačka županija

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, javlja lokalni stožer. Epidemiološka obrada u tijeku.

Razrada po gradovima/općinama: Karlovac 40, Duga Resa 5, Ogulin 8, Ozalj 1, Barilović 1, Draganić 1, Krnjak 1, Lasinja 1, Josipdol 1, Plaški 2, Tounj 1, Ribnik 2, Slunj 1. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljela 1521 osoba. U samoizolaciji se nalazi 629 osoba te je evidentirano jedno kršenje mjere u grada Karlovcu.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 43 pacijenta, 6 je novoprimljenih, 4 su otpuštena, nitko nije na respiratoru. U posljednja 24 sata imamo na žalost jednu preminulu osobu (ženska osoba u dobi od 88 godina).

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 19 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 21 djelatnik bolnice.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 65 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (27 osoba iz Vinkovaca, 7 iz Vukovara, 8 iz Ivankova, 4 iz Nuštra, 4 iz Jarmine, 2 iz Novih Mikanovaca, 2 iz Ćelija, 1 iz Babine Grede, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Cerića, 1 iz Komletinaca, 1 iz Korođa, 1 iz Lovasa, 1 iz Ostrova, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Tordinaca i 1 iz Vođinaca). Preminula je jedna osoba, javlja lokalni stožer.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 198 novozaraženih osoba, a 47 je osoba ozdravilo. Ukupno je 1552 aktivnih slučajeva covid-19 bolesti. 662 osobe su testirane.

Udio starijih u ukupnom broju zaraženih je stabilan i danas iznosi 16% što znači da niti danas nema značajnijeg porasta udjela zaraženih među starijom populacijom.To je stoga što je danas samo jedan novozaraženi korisnik iz doma za starije osobe u Voloskom, poručuje ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović.

Do sada je, kako je rekao, testirano preko dvije trećine korisnika toga doma. Ukupno je danas 38 osoba iz domova za starije i nemoćne što je samo jedan više od jučerašnjeg broja.

Istrarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 402 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 88 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (3), Rijeka (4), Republika Slovenija (1), Bosna i Hercegovina (2)).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 15 osoba. Izliječeno je 37 osoba. Trenutno je 419 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 545 osoba.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 16 je novooboljelih osoba od covida-19, javlja lokalni stožer. Sedam oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Senja, 2 s područja Brinja te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 637 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 122 aktivnih slučaja, 490 osoba je izliječeno te 25 osoba preminulo. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 55 osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 190 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 169 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 21 osoba je hospitalizirana.

U samoizolaciji se nalazi 690 osoba, a ukupno je testirano 13.409 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 132 uzorka, od kojih je 31 pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je sto trideset i tri novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o četrdeset osoba s područja grada Siska, dvadeset i devet osoba s područja grada Kutine, devetnaest osoba s područja grada Petrinje, petnaest osoba s područja grada Popovače, šest osoba s područja grada Novske, pet osoba s područja grada Gline, četiri osobe s područja općine Lipovljani, tri osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, dvije osobe s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 53 novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 247 slučajeva bolesti COVID-19, 44 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 848 slučajeva bolesti COVID-19.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close