AktualnoSlobodna Dalmacija

Norveški kralj Harald i kraljica Sonja, oboje 83-godišnjaci, posljednji su među okrunjenim europskim glavama koji su se cijepili protiv koronavirusa

Norveški kralj Harald i njegova supruga, kraljica Sonja, oboje 83-godišnjaci, posljednji su među okrunjenim europskim glavama koji su se cijepili protiv koronavirusa.

U kratkom službenom priopćenju kaže se kako je kraljevski par primio prvu dozu cjepiva, a drugu će primiti za tri tjedna. Vijest iz Norveške stigla je nekoliko dana nakon što je iz Buckinghamske palače objavljeno da su se 94-godišnja kraljica Elizabetha II. i njezin suprug, 99-godišnji princ Philip cijepili protiv korone u dvorcu Windsor gdje se nalaze u izolaciji.

Prvi europski monarh koji se cijepio protiv koronavirusa bila je 80-godišnja danska kraljica Margrethe koja se cijepila na Novu godinu.

Objavljivanje vijesti da su se cijepili engleska kraljica i njezin suprug nije uobičajen potez Buckinghamske palače koja iznimno rijetko daje informacije koje se tiču privatnih stvari vezanih uz zdravlje kraljevskog para.

Pretpostavlja se da je kraljica Elizabetha II. odlučila da se vijest objavi kako bi se izbjegle bilo kakve netočnosti i spekulacije. Smatra se i kako je objava informacije o cijepljenju vladarice i njezina supruga dobar promotivni potez koji će potaknuti Britance da se cijepe jer Elizabetha II. uživa veliko poštovanje svojih podanika.

Njezina je popularnost tijekom prošle godine dodatno porasla jer Britanci smatraju da je usprkos izolaciji zbog koronavirusa sjajno obavljala svoj posao i podizala duh nacije. 

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close