DalmacijaSlobodna Dalmacija

Nogometni klub Zadarnova slavi prvi rođendan: “bit će još bolje”!

Nogometni klub Zadarnova slavi prvi rođendan. Točno na današnji dan, 1. kolovoza 2019., s radom je počela nova Škola nogometa u Zadru, koja je već u prvoj godini postojanja ostvarila zapažene rezultate. Vrijedi izdvojiti ekspresni plasman momčadi pionira i kadeta u Dalmatinsku ligu, ali i vrlo dobre uspjehe svih ostalih selekcija. I ono što je najvažnije – kontinuirani napredak mladih nogometaša kroz predan i kvalitetan rad i dobru atmosferu. Danas škola broji preko 100 dječaka i mladića u uzrastu od 4 do 17 godina, a broj članova je u stalnom porastu, a sukladno s time i ambicije kluba. S Antoniom Pericom smo voditeljem Škole nogometa NK Zadarnova, kada se „okrenuo natrag“ priča nam:

– Iza nas je vrlo naporna, borbena, no u konačnici zaista odlična godina. Krenuli smo s jasnom vizijom, planom i programom i mislim da smo vrlo brzo uspjeli upisati ime našega kluba na nogometnu kartu Zadra i Dalmacije. Nije bilo lako, naročito u razdoblju obilježenom koronavirusom i zato se i ovom prilikom želim zahvaliti svim našim trenerima, djelatnicima, prijateljima i sponzorima te naravno igračima i njihovim roditeljima, bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Nastavljamo dalje još jače s istim ciljem, a to je prvenstveno dugoročan razvoj mladih igrača, kazao je Perica.

Pred novu sezonu značajno ste osnažila svoj stručni stožer s nekoliko iskusnih i kvalitetnih trenerskih imena Damirom Čačićem, Alenom Glavićem i Josipom Bilaverom, dokle dalje?

– Presretan sam što smo uspjeli dovesti takve trenere i ljude koje smo doveli i što su oni prepoznali naš program. Mislim da i to pokazuje ambiciju i našu želju za napretkom Kluba. Uz petoricu nogometnih trenera, imamo i stručnjaka za kondicijsku pripremu, trenera vratara, fizioterapeuta i još jednog djelatnika koji se brine za sve ostale popratne stvari. Uz podršku naših partnera Quickplaysporta, STATporta i Footballmanie, naši igrači imaju i najbolju moguću opremu i rekvizite za trening, tako da ne da pokušavamo nego smo „zaokružili“ cijelu nogometnu priču.

Većina treninga odvija se na ŠC Višnjik, uz odličnu suradnju i s Nogometnim klubom Škarbnja ’91?

– Da. Na Višnjiku imamo zaista vrhunske uvjete, koji će sada, dolaskom umjetne trave na veliko igralište postati još i bolji. Imamo odličnu komunikaciju s Denisom Karlovićem, direktorom ŠC Višnjik i njegovim suradnicima, kojima se i ovim putem zahvaljujem na suradnji. Također i ljudima iz Škabrnje, s kojima nastavljamo suradnju tako što će po jedna naša pionirska i kadetska selekcija igrati pod imenom njihova kluba. Osim toga, u natjecanja se uključuju i naše papaline i tići, a posebno me veseli velika brojka prednatjecatelja, za koje smo napravili univerzalan i jako zanimljiv program, kaže nam Perica.

Prednatjecatelji, papaline, tići, mlađi pioniri, pioniri, kadeti… Za kompletnu sliku nedostaju još juniori i seniori.

– Idemo korak po korak. Mislim da smo prve godine napravili doista mnogo i s optimizmom gledamo na novu sezonu. U razgovorima smo s više klubova iz Hrvatske i inozemstva, ali ne želimo preskakati stepenice. Naš osnovni cilj je dugoročan razvoj igrača, a ne instant rezultat i toga se držimo. Želimo stvarati i onda kada za to dođe vrijeme omogućiti mladom igraču iskorak u karijeri. Vjerujem da za to imamo i znanje i kapacitet i uvjete i mislim da su pred našim klubom velike stvari, zaključio je Perica.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close