Ljepota i modaSlobodna Dalmacija

Neočekivani pomagač kad se ljetne ‘greške’ obiju o glavu: kosa u jesen počinje opadati, suha je i izgleda katastrofalno; Posegnite za ovom spasonosnom namirnicom

Sunce i more mogu oštetiti vlasi kao malo koji drugi faktor. UV zrake i sol koju često nakon kupanja u moru ne biste ni isprali, nisu najsretnija kombinacija za vašu kosu – ako ste i ovoga ljeta namjerno kosu ostavljali onako “od mora”, a okolo se hvalili prirodenim plažnim valovima, uskoro bi vam se to moglo obiti o glavu.

Ne samo da dolazi jesen, a s njom i povećano opadanje vlasi, već s prvom burom do izražaja dolazi i – isušenost. Vaša nekad glatka i podatna kosa počet će stršati kao metla, a nema tog češlja koji bi ju tada raščešljao…

Možete očajavati, potrošiti gomilu novca na skupe proizvode koji garantiraju “wow” efekt, a možete pribjeći i onome što imate u kući, a neočekivano je korisno kod sličnih “problema”. Sve što vam treba za bazu maske za kojom su poludjele i žene na društvenim mrežama je – banana.

Najjednostavniji recept za ovu masku iz kućne radinosti pronašli smo na blogu Hair Buddha, čija autorica nudi još recepata iz prirode za zdravu i poželjnu kosu. Ovaj s bananom vrijedi isprobati – možda je najjednostavniji od svih, brz i učinkovit.

Sastojci:

– jedna zrela banana

– 2 žličice kokosovog ulja

– 2 žlice meda

– 1/2 šalice kokosova mlijeka ili jogurta

– 1 žličica maslaca

– 1 žutanjak jajeta

Postupak:

Izmiješajte sve sastojke, bananu prethodno “tacajte”. Možete sve staviti i u blender. Masku nanesite od korijena prema vrhovima kose, zatim ju zamotajte i stavite kapicu za tuširanje. Pustite da djeluje oko 30 minuta, potom isperite i nastavite uobičajenu rutinu pranja.

Učinci “banana maske”

– dubinski hidratizira vlasi

– kosa je meka, podatna i sjajna

– potiče rast kose

– pomaže kod naelektriziranoisti

– pomaže kod ispucalih vrhova

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close