DalmacijaSlobodna Dalmacija

Nema aute do Lade, a kalašnjikov puca i onda kada ga izvadiš iz blata! Jedina igla koju će jon zabiti u rame biće iz šprice sa Sputnjikon

– Pih! – otfrknila je Dobra Parona sa preziron na gužvu oko sebe, stvorenu jerbo su Vlada i epidemijolozi popuštali moršu zabrana, mjera i preporuka, pa je narod pohrlija po kafu tu gou u kafiće šta su valjda, prirodna vrila espresa. Dosta je ljudiman kafe iz trafika, koje će nakon poskupljenja duvana ionako postati mučnin mistiman. Šverceri već stoju u redu prid Rvaskon, vidi El Tigre prid očiman šta se sprema.

– Bome, zatvoriću ovu divju tu gou butigu. Više mi nije uzbudljivo, sada kada se špina teke odvrnila i stvar se legalizirala! – rekla je Dobra Parona snuždeno i stisla grlo od borše u kojoj nosi cilu svoju butigu.

Otaj mot dođe ka simbolično mećanje kjuča u bravu na pravoj butigi i kada je to učinila, nježin se pogled sreja su dva para tužnih, molećivih očiju najdražih jon gostiju.

– Nemojte, molin vas! – vapi El Tigre u ime obojice. Ako nan oto učinete, niste nas jedino zakinili za šank i bufet, nego ćete nan zatvoriti i teretanu. Ispašćemo iz forme!

– Bome, Plenki i Capak puštali su teretane da radu pa ne znan oklen van ota prispodoba! Moj časni posal uspoređivati tamo s nekin pizoviman, puvanjen i stenjanjen u zatvorenin prostoriman! – skoro da se nije smrtno uvridila.

Nema auta do Lade

– Pa dobro, nije baš da se ne puše i u vas. Ponekad i zastenjemo, od dobre spize i pića.. – kokolaje jon se Bili Smo Uskoro.
Davno od nji’ nije primila koplimenat za svoj posal koji jon puno znači i misli da ga vodi profesijonalno i savjesno. Obično je nji’ dvojica usitno vriđaju, samo da ne pokažu mekše lice nasuprot tvrdih, arumastih karaktera i odma je na to koketno namistila frizuricu iza uva.

– Ovo je naša teretana, draga gospojo. Mali piz, ali u velikin serijama rezultira fino definiranin mišićiman podlaktice! – objašnjava jon El Tigre zavrćući rukav. S ponoson gleda u svoju ruku s visoko podignutin važon pive, a isto je napravija i B.S. Uskoro pomičući malešnu bočicu travarice gori-doli.

I šta je drugo mogla, gledajući ih u pozi bildera, nego obećati in da će nježina okripljujuća borša od spize za nji’ vaik biti otvorena. Sada in je, u dobromen raspoloženju konačno mogla objaviti da jon viru u život vraćaju ozbiljne najave kako nan stiže rusko cjepivo.

Jedina igla koju će jon zabiti u rame biće iz šprice sa Sputnjikon! Uostalon, nježin ćaća vaik je govorija da nema aute do Lade – je da troši, al’ je ka koza, a i kalašnjikov puca i onda kada ga izvadiš iz blata! – progovorila je iž nje rusofilska duša. Jedino jon nije jasno, priznaje, kako to sada odjedanput više niko od političara ne strahuje da će Rusi tražiti ko zna kakve ustupke od evropskih zemalja kojima će poslati cjepivo!?

– Ne znan, meni je ista stvar ugriza te evropski ol’ ruski pas! – govori El Tigre, a B.S. Uskoro doda je kako će sve biti jasnije ako sa baranjske oranice koju u koncesiji ima Agrokor odjedanput uzleti ruski kombajn pritvarajući se u borbeni avijon.

– Poletajev!? – rekla je ona začuđeno, na šta je El Tigre odgovorija sa „nazdarovlje“ i nagnija gucalj. Navaljni na Sputnjik! – jedva čujno propišta je B.S. Uskoro.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close