Ljepota i modaSlobodna Dalmacija

Ne istiskujte ih, ne ‘natapajte‘ puderom, samo činite gore! Prvu pomoć imate u kuhinji, a s još pet prirodnih saveznika obožavat ćete svoj novi ten

Teško je, ali se suzdržite istiskivanja i diranja akni, jer ćete tako samo pogoršati stanje. Ukoliko situacija nije toliko dramatična da iziskuje liječničku intervenciju dermatologa, znatno može popraviti situaciju dosljednim korištenjem prirodnih sastojaka.

Gel aloje. Odličan je jer smiruje infekciju i ubrzava liječenje akni. Nanesite ga neposredno na aknu. Najbolje je ako je uzgajate u vrtu, odlomite komadić i nanesite gel na aknu.

Nim. Brzorastuće stablo rasprostranjeno u Indiji i odatle rašireno u druge dijelove svijeta smatra se jednom od najzdravijih biljaka na svijetu i poznati je borac protiv bakterija.

Možete ga kupiti u različitim oblicima (ulje, prah, sušeni listovi…). Direktno na aknu najlakše je nanijeti ulje.

Limun. Iscijedite pola limuna na komadić vate i njime očistitie lice. Limunska kiselina će lijepo otvoriti pore, dezinficirati kožu i dati joj svježi sjaj.

Bosiljak. Pripremite oparak od listova bazilike. U šalicu vruće vode dodajte tri žličice osušenog bosiljka, ostavite 20 minuta, ohladite te oparkom očistite lice.

Krastavac. Ogulite krastavac i sameljite ga u mikseru te ga nanesite neposredno na akne. Koži će prijati maska od krastavaca, koju možete nanijeti na cijelo lice, jer će ga osvježiti.

Češnjak. Ovu kuru primjenite tijekom vikenda kada ste na komodu kod kuće. Češnjak prerežite na pola te njime namažite akne. Vidjet ćete da od davnine dobro poznati protubakterijski i protuinfekcijski učinak češnjaka funkcionira. Bitno je samo da budete uporni i dosljedni.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close