Slobodna DalmacijaSport

Nalazi ne stižu: Bijeli će i nastaviti trenirati prije nego što saznaju koji su virus imali

Je li onda Hajduka bio „britanac” ili nije? 

Je li Hajduka poharao britanski soj koronavirusa? Što dani više prolaze pitanje nam se sve više čini irelevantno.

Naime, mnogim izoliranim hajdukovcima od njih ukupno 33 (njih 13 je bilo negativno) karantena je istekla u petak navečer, a iz Hajduka su otprije još najavili kako počinju s treninzima u ponedjeljak, dakle sutra. Protiv Rijeke bi igrali normalno po rasporedu u subotu 27. veljače, na Rujevici.

‘Britanac’ bi produžio karantenu za četiri dana

Eventualnu promjenu njihova plana, može izazvati tek objava kako su nalazi – stigli, pa da intervenira lokalni epidemiolog, te pojedincima karantenu produži za četiri dana. A to se (još) nije dogodilo, evo do subote navečer.

Nalazi ne stižu jer ih čeka dug put, navodno iz Londona i ne ide to tako brzo. Dapače. Ta provjera sekvenciranja virusa zna potrajati, posebno što ih mnogo čeka na red u laboratorijima.

U čemu je onda poanta je li po srijedi (bio) britanski virus zaraze? Svaka nova informacija kako se „osnovano sumnja”, a osnovano se sumnja još od prošlog tjedna, samo može unijeti zabunu.

Koliko se zna svih 12 pozitivnih nogometaša „bijelih” tu pošast koronavirusa prošli su bez (većih) simptoma, premda se među njima u momčadskom životu proširila ekspresno.

U Poljudu su i jučer bili uvjereni da će prije oni nastaviti s treningom nego što će doći nalazi! Bez obzira na osnovanu sumnju da je to bio britanski soj koronavirusa.

Još jedan dan čekanja da odluka postane definitivna.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close