AutoVečernji list

Najpoznatije istraživanje kvalitete automobila: Ove marke su najpouzdanije

Najpoznatije američko istraživanje kvalitete automobila, J.R. Power, za 2021. godinu otkriva značajne promjene i uspon određenih marki. Na temelju podatka dobivenih od 32 tisuće vlasnika vozila, utvrđeno je da je prosjek problema s vozilima pao za 10% u odnosu na istraživanje objavljeno prošle godine te da trogodišnji automobili nikada nisu bili kvalitetniji.
Glynn displays his most recently acquired McLaren at his home in Headley Down


superautomobili
Brujanje motora ide u povijest – McLaren prelazi na strujuLexus nastavlja svoju tradiciju izrade izuzetno pouzdanih automobila, devetim prvim mjestom u studiji J.D. Power. Dva vodeća imena s popisa ne bi trebala iznenaditi. Lexus i Porsche neprestano nude izuzetno dobro izrađena vozila koja funkcioniraju unatoč sve većoj razini tehničke složenosti. Lexus je na prvom mjestu već 9 puta u posljednjih 10 godina, što je impresivno. Ove godine ušao je s rezultatom od samo 81 PP100 (prosjek za sva vozila je 121 PP100), javlja Revija HAK.

Porsche je na drugom mjestu s 86 PP100, a Porsche 911 je ukupno najpouzdaniji automobil od svih. Kia je trećeplasirana marka s 95 PP100, a na tom mjestu je smanjenjem svog PP100 rezultata za 35 u odnosu na rezultat iz 2020. godine. To također čini Kiu najboljom nepremium markom za masovno tržište. Slijede Toyota i Buick, zaokružujući prvih pet. Odličan je rezultat korejskih marki Kije, Hyundaija i Genesisa koji imaju kombinirano 99 PP100. Prosjek europskih marki je 131 PP100.Petmetarska krstarica
Porsche Panamera Sport Turismo – prostrana obiteljska sportska krstarica koja do stotke stiže za 3,9 sTesla je prvi put dio ovog popisa, ali ne dobiva punu procjenu jer kompanija ne želi podijeliti podatke s J.D. Powerom o kontaktima vlasnika u 15 od 50 država. To znači da podaci nisu ponderirani tako precizno, no unatoč tome, za proizvođača električnih vozila stvari nisu sjajne. Prosjek je 176 PP100, što ga stavlja točno između Chryslera i Jaguara prema dnu popisa pouzdanosti automobilskih marki. Iza Tesle su Jaguar 186, Alfa Romeo 196 posljednji Land Rover, koji ima ocjenu 244 PP100.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close