AktualnoSlobodna Dalmacija

Na ‘Zlatnom dupinu‘ plivači PK Zadra osvojili tri pokala i 14 odličja od čega je čak sedam zlatnih

U organizaciji PK POŠK Split održano je 27. plivačko natjecanje za mlade plivačice i plivače „Zlatni dupin“. Plivalo se u 25-metarskom bazenu Poljud, a nastupilo je 185 natjecatelja iz 9 klubova. Članove PK Zadar vodili su treneri Ivan Karavida i Danijela Kurtin.

Nastupilo je 22 plivača PK Zadar: Andrija Radas, Ante Lovrinović, Luka Čikarela, Maksim Vrkić, Jakov Savić, Filip Župan, Paulo Sinovčić, Jan Mustać, Nereo Bilan, Šime Markulin, Dina Viduka, Maja Grgić, Mia Zekanović, Tia Butić, Zara Brtan, Zrna Šijaković, Anna Veselić, Mareta Štulina, Petra Grbin, Tonka Plavčić, Laura Župan i Lucija Lozančić. 

Plivalo se u 9 individualnih i jednoj štafetnoj disciplini, a natjecalo se u 3 dobne kategorije. Zadar je bio uspješan osvojivši 13 individualnih, jedno štafetno odličje i tri pehara za najvrjednije rezultate.

Najuspješnije nastupe bilježe mlađi kadeti Maksim Vrkić i Filip Župan. Maksim je bio zlatni na 100 m leđno (1.16.05) i na 100 m slobodno (1.06.25).Tim rezultatom osvojio je i pehar za najvrjedniji rezultat natjecanja (312 bodova). Odmah za njim, godinu dana mlađi, mlađi kadet Filip Župan isplivao je 3 zlata! U njegovoj su se kategoriji plivale dionice 50 m gdje je Filip uzeo prvo mjesto na 50 m slobodno (31.36), 50 m leđno (38.14) i 100 m mješovito (1:24.74). Zbrojem najboljih rezultata Filip i Maksim su nagrađeni peharom od organizatora, oboje su uzeli prvo mjesto zbrojem bodova dvije utrke, Maksim s 577 bodova, a Filip s 476 osvojenih bodova. Od ostalih plivača za istaknuti je mlađeg kadeta Luka Čikarela koji je u A kategoriji došao do 3 odličja: srebra na 100 m leđno, bronce na 100 m delfin i 100 m mješovito.

U C kategoriji, u konkurenciji početnika, plivale su se dionice 25 metara. Do odličja je došao Jakov Savić, srebreni na 25 m leđno.

U konkurenciji plivačica, u kategoriji A najuspješnija je bila Zrna Šijaković, zlatna na 100 m delfin i brončana na 100 m leđno, a kod početnika u kategoriji C do medalje je došla Laura Župan, zlatna na 25 m delfin.

Odlične nastupe bilježe i ostale plivačice i plivači kojima je nastup na Poljudu bio prvi nastup izvan domaćeg bazena. U štafetnom nastupu, na 6x50m slobodno, postava Zadra zauzela je 3. mjesto od ukupno 10 ekipa (3:51.11. Filip Župan, Tonka Plavčić, Nereo Bilan, Zrna Šijaković, Laura Župan i Maksim Vrkić).

– Moramo izraziti organizatoru PK Pošk zadovoljstvo i sve pohvale na odlično provedenom natjecanju u vrijeme pandemije. Zadovoljni smo ostvarenim bili smo među boljim klubovima. Očevidno je da naša mladost napreduje, kazala nam je kratko trenerica Danijela Kurtin. 

Kroz studeni PK Zadar će nastupati ali i organizira dva natjecanja i to mlađi juniori i stariji plivat će na regionalnom prvenstvu Hrvatske 21. i 22. studenog, a kadeti iz cijele Hrvatske nastupaju na 12. međunarodnom mitingu Sv. Krševan 28. i 29. studenog u Zadru.

Nagrade sa Zlatnog dupina u Splitu!

Tri pokala, 14 odličja od čega 7 zlatnih. Najbolji plivači Maksim Vrkić i Filip Župan, a zlatne Zrnu Šijaković i Lauru Župan!

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close