DalmacijaSlobodna Dalmacija

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih osoba koronavirusom, u OB Zadar preminule dvije osobe, a virus je ‘ušao‘ u još jedan dom za starije

Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljele osobe izolaciju provode na području Grada Zadra (12), Benkovca (2), Biograda (3), Obrovca (20), Bibinja (1), Jasenica (1),  Novigrad (1), Kali (1), Pašmana (1), Poličnika (2), Sv.Filipa i Jakova (1), Škabrnje (1) i Vrsi (1).

Budući da je koronavirus utvrđen kod jedne štićenice Doma za starije u Karinu, tijekom jučerašnjeg dana testirani su svi djelatnici i štićenici. Nalaz je pokazao da je još 16 korisnika te  4 djelatnice pozitivno na koronavirus i  su  svi  asimptomatski.   Svi zaraženi štićenici izolaciju provode u domu.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 262 uzorka uzoraka, a aktivni nadzor provodi se nad 1053 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 28 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru, dok je u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru smješteno 8 bolesnika.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu preminule su dvije osobe, 95 – godišnja žena i 75-godišnji muškarac, oboje s  kroničnim bolestima.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close