BusinessSlobodna Dalmacija

Mnogi se pitaju hoće li banke olakšati situaciju, iz HUB-a stiže odgovor: prvi korak je trenutačna obustava novih prisilnih mjera naplate

Mnogi se pitaju kako će banke reagirati, hoće li olakšati situaciju ljudima na potresom razorenom području.

Odgovor stiže iz Hrvatske udruge banaka(HUB): Banke će aktivno sudjelovati u prevladavanju negativnih posljedica potresa u području Sisačko-moslavačke županije.

-Zbog velikih materijalnih šteta i drugih posljedica potresa u području Sisačko-moslavačke županije banke su, u suradnji s regulatorima, započele s intenzivnom koordinacijom i razgovorima s ciljem kreiranja sustavnog rješenja pomoći klijentima s tog područja, fizičkim i pravnim osobama, koji bi im omogućilo ugovaranje moratorija, odnosno nekog drugog vida restrukturiranja postojećeg duga – poručuju na Staru godinu iz HUB-a.

Ističu kako su kao prvi korak s ciljem olakšavanja situacije, banke donijele odluku o trenutačnoj obustavi iniciranja novih prisilnih mjera naplate, a ta će mjera biti na snazi sve do trenutka finalizacije sustavnog dugoročnog rješenja, o čemu će javnost biti pravovremeno i promptno obaviještena.

Također, svim klijentima koji imaju ugovorene trajne naloge sugeriraju da se jave svojim poslovnim bankama kada to dozvole okolnosti radi mogućnosti reguliranja plaćanja kreditnih obveza.

-Vjerujemo da svi zajedno možemo adekvatnom i brzom reakcijom u najvećoj mogućoj mjeri ublažiti negativne ekonomske posljedice u području pogođenom potresom.

Banke će također nastaviti donirati materijale, opremu i novčane iznose raznim ustanovama, te i na taj način aktivno sudjelovati i biti partner Vladi Republike Hrvatske, građanima i tvrtkama u prevladavanju negativnih posljedica potresa i koronavirusa – ističu u Hrvatskoj udruzi banaka.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close