AktualnoSlobodna DalmacijaVijesti

Ministar Medved čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti: Oluja je naš zaglavni kamen, a zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obiteljima, članovima obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te svim državljanima Republike Hrvatske povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO “Oluja”.

– Na današnji dan, prije 25 godina hrvatski narod pokazao je hrabrost, zajedništvo, odlučnost i snagu cijelom svijetu. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, oslobodili smo petinu do tada okupiranog hrvatskog teritorija i jasno poručili da hrvatski narod sam odlučuje o svojoj sudbini. Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku – poručio je ministar Medved.

Za ovaj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi, istaknuo je, dodavši kako upućujemo molitve 241 poginulom i nestalom hrvatskom branitelju u VRO Oluja i prisjećamo se svih poginulih i nestalih na dugom putu do konačnog mira. Odajemo počast i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, utemeljiteljima hrvatske državnosti, koji su uložili sebe za hrvatski narod i Domovinu, naglasio je.

– Oluja je naš zaglavni kamen i vječni podsjetnik svim naraštajima Hrvata da nam slobodna Republika Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego krvlju izborena i na ugaslim životima stvorena. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga. Njegujmo ga za generacije kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Domovinu i neka nam ono bude uporište i izvor snage u daljnjem radu – zaključio je Medved.

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close