Jutarnji listVijesti

MILANOVIĆ O KRSTIČEVIĆU ‘Ja ne bih tražio njegovu ostavku’ ODGOVORIO PLENKOVIĆU ‘Huškao je polusvijet da govori najgroznije stvari o mom ocu’

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Modernu galeriju u Zagrebu koja je otvorena nakon stanke zbog pandemije i potresa u kojemu je oštećena te obići retrospektivnu izložbu Vatroslava Kuliša s radovima nastalima od 1974. do danas, javlja N1.

Tom se prilikom Milanović osvrnuo i na ostavku koju je na mjesto ministra obrane podnio Damir Krstičević.

– To su jako delikatne stvari, ne bih ni u koga upirao prstom. Hoće li dati ostavku ne znam ni ja, on ne odgovara meni, on odgovara premijeru i Saboru. Teško je govoriti izvan konteksta, samo zbog ovoga, ne znam treba li dati ostavku, rekao je Milanović, dodavši da mu se Krstičević javio, ali da ostavku nije spominjao.

Upitan bi li on tražio Krstičevićevu ostavku, Milanović je rekao da on zbog ove situacije ne bi tražio ostavku.

Podsjetimo, ministar obrane, Damir Krstičević, podnio je ostavku nakon pada vojnog aviona u kojemu su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

O izborima

Komentirao je i predstojeće parlamentarne izbore.

– Izbori će očito biti jako brzo, neću se uključivati u kampanju kroz to. Premijer nije sa mnom komunicirao o datumima izbora, tako to funkcionira u demokraciji – rekao je Milanović o izborima i dodao: – Odluka o izborima nije kao svaka druga u proteklih 20 godina, imat će utjecaja na zdravstvo, epidemiologiju, držim palčeve da sve završi dobro ako se raspišu izbori. Očito postoji želja da se ide što prije i ja tome ne mogu i neću stati na put.

Komentirajući uvjete u kojima će se održati izbori, rekao je: – Čuo sam da je netko iz Stožera, Božinović, rekao da, ako bude ponovni val zaraze, da se neće poduzimati ovakve mjere kao dosad. Znači da je s tog stajališta svejedno kad su izbori, ali politički motivi su dovoljni da se ide na izbore. Mislio sam sazvati konzultacije, ali nema smisla, to je radila moja prethodnica, ali to nije dužnost predsjednika republike. Nisam razgovarao s premijerom o raspuštanju Sabora, to je njegovo taktičko pravo.

– Sabor može biti raspušten sada, može biti u desetom mjesecu. Ja odlučujem o dva – tri vikenda – dodao je.

O Plenkoviću

Odgovorio je i premijeru Andreju Plenkoviću koji mu je poručio da se u Okučanima ponio kukavički. – Poručujem mu da prestanem zapomagati o stvarima koji su se dogovorile prije 3-4 godine. Što bih ja sad trebao reći, da je Plenković huškao ljude iz polusvijeta da govore najgroznije stvari o mom ocu. Ja samo gledam i čudim se… – rekao je, između ostalog, Milanović dodavši kako on nije otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini.

– Sljedeći se put ovakva stvar kao u Okučanima neće moći dogoditi – rekao je.

USKORO OPŠIRNIJE…

Tags
Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close