AktualnoSlobodna Dalmacija

Marijan Ban se odrekao tantijema od ‘Morske vile‘ za obnovu Glazbene škole Sisak. Svi znaju koliko se ta pjesma vrti kad igraju naši rukometaši

HDS ZAMP pokrenuo je humanitarnu akciju za glazbenu školu u Sisku u sklopu koje je anketirao sve svoje članove nudeći im mogućnost da se odreknu autorskih naknada u određenom obračunskom razdoblju za emitiranje jedne pjesme, kako bi se taj novac mogao preusmjeriti u dobrotvorne svrhe.

Zgrada sisačke glazbene škole pretrpjela je ogromnu štetu za nedavnih potresa, pa u HDS ZAMP-u planiraju napraviti playlistu, kao što je to bio i slučaj 2014. godine kada su Slavoniju pogodile poplave nakon čega su se brojni skladatelji odrekli tantijema za svoja djela s velikom rotacijom te su se tako prikupila sredstva, koja su na koncu uplaćena na račun Crvenog križa.

Kompletna playlista bit će objavljena za koji dan, a HDS ZAMP-u se u startu akcije javilo više od pedeset autora i nema sumnje da će biti i nekoliko puta duža. Doznajemo kako se, primjerice, Marijan Ban već odrekao tantijema za rukometnu himnu “Morska vila”, koja će zbog aktualnog Svjetskog prvenstva zasigurno donijeti pristojan novac.

– Sigurni smo da će se mnogi domaći autori odazvati ovoj akciji i pronaći jedan od svojih mnogobrojnih hitova čijih su se tantijema spremni odreći na godinu dana kako bi pomogli mladim i talentiranim glazbenicima s pogođenog područja – kaže Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacije i odnosa s javnošću HDS ZAMP-a. Ove godine, dodaje Majerović-Stilinović, želja je sredstva uplatiti u svrhu obnove Glazbene škole “Frana Lhotke” u Sisku, a više detalja o playlisti bit će poznato u ponedjeljak.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close