Life Style

Majka sedmero djece ima tumor 4. stadija, a nedavno je nastupila na bodybuilding natjecanju

Alisha Salih (31) iz Sydneya bila je 2017. trudna s najmlađim sinom Isaacom, kad joj je dijagnosticiran karcinom dojke u trećem stadiju, a liječnici su joj rekli da joj je ostalo još najviše deset godina života. Pri kraju trudnoće Salih je napravljena mastektomija, a nakon poroda prošla je više ciklusa kemoterapije i zračenja. Ipak, CT je brzo pokazao da je karcinom zahvatio i jetru, što je značilo da je prešao u zadnji, četvrti stupanj.

This photo is one of my favourite photos. For so many reasons. Being diagnosised with breast cancer while pregnant was…

Objavljuje Alisha SalihUtorak, 15. rujna 2020.

Čak je i u to vrijeme, ispričala je, znala otići u teretanu kojoj kaže duguje to što se usprkos dijagnozi ne osjeća jako loše. Brzo nakon dijagnoze Salih je počela pisati i koje još životne planove želi ostvariti, a jedan od njih bio je i udaja za dugogodišnjeg partnera Metina. To je ispunila u studenom 2019. godine, kad joj je ostao još jedan veliki cilj – natjecanje u bodybuildingu.

Za taj je zadnji veliki cilj ova mama koja ne zna za poraz trenirala mjesecima, a prošli je vikend napokon izašla na pozornicu ICN Muscle and Model Championships natjecanja – i odnijela dvije medalje.

– Suprug me zamolio da napravim popis stvari koje bi htjela učiniti ako novac i vrijeme nisu prepreka. Dani su prolazili, a ja sam odugovlačila, a kad sam napokon napisala da se želim natjecati u bodybuildingu mislio je da se šalim – ispričala je za Metro

Kako sam za vrijeme studija uz dvoje djece postala stipendistica i zaposlila se u jednoj od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj


Marina Piškorjanac

Objavljuje Alisha SalihČetvrtak, 7. svibnja 2020.

Sve su se druge želje s popisa odnosile na muža i djecu i vrijeme koje ima s njima, no ta je jedna bila, kaže, ‘samo za nju’.

– Rekla sam mužu da će jednom kad odem, njemu i djeci ostati samo uspomene koje ću im ostaviti. Zato mi je bilo važno da što više toga radim sa svima njima. Ja sam za sebe htjela samo taj izlazak na pozornicu na natjecanju u body buildingu.’ To mi je bila želja i prije, ali kad sam odradila šest tjedana treninga, saznala sam da sam trudna sa sedmim – priča. Ovaj je put, nakon dijagnoze, priprema bila teža i s puno više komplikacija, ali bilo joj je kaže bitno da djeci pokaže kako ništa nije nemoguće – da sve što sanjaju mogu i postići.

How blessed I am to of been able to work with such a talented humble man that has created the most perfect images that…

Objavljuje Alisha SalihPonedjeljak, 26. listopada 2020.

Hrabra mama još uvijek prima imunoterapiju koja cilja samo stanice karcinoma i pokušava ih što dulje držati neaktivnima, a premda joj period od dijagnoze nije bio lagan, bolest joj je tvrdi pomogla da živi punim plućima.

– Ponekad nam život da prepreke koje moramo prevladati i putovanje nam učini nešto težim nego što je to drugima, ali to nije razlog za odustajanje, tad se treba samo malo više potruditi. Jer, tijelo je jako koliko mu to um nalaže – poručuje ova hrabra i neumorna mama i bodybuilderica.

Nastavljamo s predstavljanjem kandidatkinja u projektu Diva godine ✨ Kristina Ivanuš ispričala nam je svoj pričuBatat, rajčica, bademi…
Ove su namirnice najbolji borci protiv starenja: Jedete li ih uopće?

Jeste li znali?
Djelatnik McDonald’sa otkrio tajnu vezanu za pića koja prodaju: Koju god veličinu naručili – isto je!

Zanimljivo
Nakon 62 dana probudio se iz kome neobičnom metodom: Brat mu je spominjao omiljeno jelo!Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close