Life Style

Majka petero djece otkrila da nikada ne upotrebljava pelene: ‘Uštedim vrijeme i novac’

Godinama prije nego što je dobila djecu, Andrea Olson nije znala hoće li će se snaći kada će joj se život vrtjeti oko mijenjanja prljavih pelena. No onda je vidjela objavu na Facebooku koja je promijenila njezino mišljenje, kako prenosi The Sun.

– Prijateljica je objavila na Facebooku da nisu upotrebljavali pelene, jednostavno su dijete držali iznad zahoda ili zemlje. Ja sam bila za ovu metodu! Iako još nisam imala djecu ni dečka – ispričala je Andrea.

Četiri godine kasnije Andrea i njezin suprug očekivali su svoje prvo dijete. Odmah se sjetila te objave na Facebooku – i kupila knjigu o komunikacijskoj eliminaciji. Postupak uključuje slušanje bebinih znakova i signala za nuždu te pomoć u održavanju čistoće i suhoće s pomoću zahoda.

Majka ušla u sobu kćeri (8) pa se šokirala porukom koju je vidjela na ploči:


Sophie Boyns
 | Autor : Andrea Olson

Foto: Andrea Olson


Na dan kada je Andrea rodila svoje prvo dijete, zgrabila je kahlicu čim je primijetila da se novorođenče migolji i spušta. Držala ga je nad kahlicom kao što je vidjela ilustrirano u knjizi sve dok nije obavilo nuždu.

– Uvjeravam vas da se od tog dana nikada nisam osvrtala unatrag – rekla je. – Ovo je bila najbolja stvar ikada! Posvetila sam se učenju svoje bebe da obavlja nuždu na ovaj način i sigurna sam da sam zbog toga postala bolja mama. Bila sam fokusirana, povezana i osjećala sam se kao da znam dvije stvari sa svojom novom bebom: hraniti je i pomoći joj obaviti nuždu. Meni je to izgradilo puno samopouzdanja. 

Tijekom sljedećih osam godina, Andrea je imala još četvero djece te sa svima provodila istu metodu obavljanja nužde. Za nju je ova metoda značila da je izbjegla mijenjanje pelena, ali dala prednost stvaranju bliske veze s djecom. Uglavnom, svaki put kad bi se jedna od njenih beba probudila, ona ili njezin suprug ponudili bi kahlicu prije bilo čega drugog.
 | Autor : Andrea Olson

Foto: Andrea Olson


– Našim je bebama bilo ugodnije, bile su manje nervozne i zdravije. Izbjegavamo tako osip od pelena, zatvor, slučajne nužde, ljutnju i mokrenje u krevetu. Uz to, uštedjeli smo oko 10 tisuća dolara (oko 70 tisuća kuna) koje bismo potrošili na pelene – ispričala je Andrea.

Andrea je svjesna činjenice da mnogi roditelji vide ovu metodu kao nešto što je moguće samo ako ste stalno sa svojom djecom. Iako je Andrea cijelo vrijeme kod kuće, ona također vodi tri tvrtke i posljednjih osam godina obnavlja kuću. Svoj uspjeh pripisuje dvama jednostavnim trikovima.

– Koristimo se takvom metodom cijeli dan, svaki dan. Uvijek smatramo da su pelene samo rezerva, a ne rješenje. Koristimo pelene dok nam djeca ne nauče hodati. No, uvijek ih stavimo na zahod kad vidimo da trebaju obaviti nuždu – objasnila je.
 | Autor : Andrea Olson

Foto: Andrea Olson


Andrea se pobrinula da tijekom dana djeca mogu hodati bez pelena. Noću su pokušavali ponuditi kahlicu kada se djeca probude, što znači da su djeca obično bila suha cijelu noć otprilike 26 mjeseci.

– Moja su djeca neovisna, samopouzdana i prilično dobra u samokontroli – zaključila je Andrea.

Epidemiološke mjere nisu spriječile ljubitelje vježbanja: U napuštenoj vojarni napravili su improviziranu teretanu!
Oprezno
Psihoterapeut poručuje ženama: Nikada ne ulazite u vezu s muškarcem koji ovo radi

prozvala tvrtku
Naručila je bikini preko interneta, a zgrozila se onime što je došlo: ‘Bilo mi je zlo kada sam ga vidjela’

Neugodna situacija
Baka šokirana objavama unuke influencerice na društvenim mrežama: Ono što joj je zabranila nasmijalo ljudeShow More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close