Slobodna DalmacijaSplit

Majka mališana iz vrtića na Lokvama: Već godinu dana im je tobogan ograđen, jer je zid kraj igrališta opasan! Upravitelj: Pitanje je dana kad će pasti

Djeca iz vrtića “Vrapčić”, koji se nalazi na adresi Alojzija Stepinca 32, već dulje vrijeme ne mogu koristiti tobogan koji se nalazi u dvorištu vrtića.

Na taj problem upozorila je majka (podaci poznati redakciji, op.a.) čije dijete ide u tu predškolsku ustanovu.

– “Tete” su odlične i za njih nemam nikakve zamjerke, ali žalosno je da su djeca gotovo godinu dana osuđena na samo polovinu igrališta. Tobogan koji imaju u dvorištu zaštićen je trakama zbog opasnosti, a pomaka na tom području nema. Da je riječ o problemu starom deset dana, u čije se rješavanje krenulo, ne bih ni riječ rekla, ali ovdje je riječ o godini dana, i to je prevršilo svaku mjeru – kazala nam je majka.

Što se točno događa i zbog čega se ne sanira sporni zid, pitali smo Rossanu Bosnić, ravnateljicu Dječjeg vrtića “Cvit Mediterana”, pod koji spada i objekt “Vrapčić”.

Sigurnost djece

Ravnateljica Bosnić objasnila nam je kako bi se u skoro vrijeme trebao sanirati mali zid pokraj tobogana. Za više detalja uputila nas je na tvrtku “Novi dani”, koja upravlja zgradom u čijem se prizemlju nalazi gradski vrtić, a s kojom, kako kaže, konstantno surađuju oko ovog problema.

Radoslav Đorđević, nadzorni inženjer iz tvrtke “Novi dani”, objasnio nam je kako je dvorište ispred vrtića u gradskom vlasništvu, ali kako su oni kao upravitelji zgrade također reagirali zbog sigurnosti djece.

– Prvo su sami stanari upozoravali i apelirali na taj problem, a onda smo se i mi kao upravitelji zgrade službeno uključili. Mali zid pokraj igrališta je opasan. Zbog loše odvodnje vode u dvorištu već se nakrivio i past će sigurno, samo je pitanje trenutka.

Na naš poziv na teren su izišli i radnici “Vodovoda i kanalizacija”, koji su očistili kanal kako ne bi došlo do dodatnog potkopavanja zida, ali to nije dugoročno rješenje, potrebna je sanacija – objašnjava nam Đorđević.

Pukotine u zidovima

Dodaje kako veliki problem stvaraju i dva velika bočna zida prema zgradi, a sa svime su upoznati i u gradskoj upravi.

– Dva bočna zida imaju velike pukotine i moraju se sanirati po zanatu kako ne bi došlo do njihova urušavanja. Naša preporuka je da se ti veliki zidovi saniraju u ljetnom razdoblju, kada je pauza i kada nema djece. Kako je Grad Split vlasnik toga dijela, kontaktirali smo ih već lani kako bi se što prije to saniralo. Početkom listopada prošle godine napravljeni su izvidi. Za dva bočna zida potrebno je izraditi projekt sanacije. Iz Grada su prije Božića obećali da će se sanirati manji zidovi koji trenutačno ugrožavaju djecu i zaposlenike – kazao nam je Đorđević.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close