Life Style

Lopud istražite pješice – automobila tu nema

Ma nema vam tu korone. Šuškalo se da je jedna osoba morala biti u samoizolaciji, ali to je sve – pričao nam je tako u rujnu “domorodac” s otoka Lopud dok nas je u svom taksi golf-vozilu vozio do pješčane plaže Šunj, baš one zbog koje Lopud ljeti posjećuju tisuće turista, ali i Dubrovčana.

No otok se isplati posjetiti i izvan sezone. Najjednostavniji način je Jadrolinijinim brodom Postira koji kreće iz luke Gruž, a povratna karta iznosi 38 kuna po osobi. Plovidba traje oko 55 minuta, a putem se staje i na Koločepu te Šipanu. Tijekom ljetnih mjeseci do plaže Šunj, koja je na drugoj strani otoka, može se i već spomenutim golf-vozilima, što je, uz bicikl, i među otočanima najpraktičnije sredstvo prijevoza na Lopudu, jer automobila – nema.

Cijena vožnje je 15 kuna po osobi. Ipak, kad ste već na otoku koji je ujedno poznat i po bujnoj vegetaciji, najbolje je prošetati se.

Do plaže vam, ovisno o brzini hoda, treba od 20 minuta do pola sata i nema straha da ćete zalutati jer je put dobro obilježen. S obzirom na to da je već u rujnu većina kafića i restorana bila zatvorena, preporuka je da hranu i vodu ponesete sa sobom ili se osnovnim potrepštinama možete opskrbiti i u jedinom otočkom dućanu.

Na otoku se isplati razgledati i utvrdu Sutvrač koja se nalazi na najvišoj točki Lopuda, tu je i mjesni perivoj iz 19. stoljeća, franjevački samostan obnovljen 2018….
 | Autor : Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL


Najjednostavniji način za dolazak na otok je Jadrolinijinim brodom Postira koji kreće iz luke Gruž, a povratna karta stoji 38 kuna po osobi. Plovidba traje oko 55 minuta.,a putem se staje i na Koločepu te Šipanu

Na otoku se isplati razgledati i utvrdu Sutvrač koja se nalazi na najvišoj točki Lopuda, tu je i mjesni perivoj iz 19. stoljeća, franjevački samostan obnovljen 2018. godine…
Huawei


PETAL SEARCH
Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel

Samo na Večernji TV-u
Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune


Od polja do stola


Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvojaShow More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close