AktualnoSlobodna Dalmacija

Ljekarna “Melem”: Naš je prihod samo dvije kune po maski. Jasno je da tu nema nikakve zarade, lažima se stvara kaos

Iz ljekarne “Melem” reagirali su na naš tekst o skupim zaštitnim maskama.

Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Ljekarna “Melem” ima prihod, maržu od samo 2 kune za pamučne, perive maske za zaštitu, a ne 25,3 kn kako su zlonamjerno i lažno pisali pojedinci na društvenim mrežama.

Pamučne maske koje smo kupili od hrvatske firme su perive i za višekratnu su upotrebu. Stoga je i cijena takvih maski apsolutno neusporediva s cijenom jednokratne papirnate maske koja se baca svakih nekoliko sati, a čija se maloprodajna cijena kreće od 4 do 6 kn.

Perive pamučne maske smo platili 18 kn (15kn + 3kn PDV) hrvatskom proizvođaču, te na tu cijenu dodali našu minimalnu maržu od 2 kune (11 posto) te obračunali zakonom obvezni PDV od 25 posto i došli do cijene od 25,31 kn za masku.

Odluku o prodaji maski za višekratnu uporabu s minimalnom zaradom donijeli smo isključivo kako bismo našim sugrađanima omogućili zaštitu.

Svakom dobronamjernom je jasno da u ovako skromnoj marži od 2 kune (oko 11 posto) nema zarade jer takva marža ne može pokriti niti troškove poslovanja ljekarne. Smatramo da je pozitivno što se u Hrvatskoj pokrenula proizvodnja zaštitne opreme kako bi se ublažila nestašica, a kako prenose mediji, uskoro bi i velike tvrtke kao Varteks i Calzedonia mogle krenuti s proizvodnjom ove opreme.

Tekst koji je objavljen na jednom medijskom portalu smatramo zlonamjernim i štetnim pokušajem da se cijena perive maske od koje naša ljekarna Melem ima prihod od 2 kn prikaže kao nekakva «profiterska zarada» koja je navodno “šokirala Hrvatsku”. Takve lažne objave koje se šire i društvenim mrežama imaju za cilj stvaranje kaosa i destrukcije.

Odgovorno tvrdimo da je naše poslovanje savjesno, da naš prihod od 2 kune za jednu masku nije, niti može biti «profiterski» i «šokantan» u ovim teškim vremenima za naše sugrađane.

S poštovanjem,

Ivica Brečić, direktorica ljekarne “Melem”

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close